Διάθεση για πειράγματα είχε ο Σωτήρης Κοντιζάς λίγο πριν ξεκινήσει η ομαδική δοκιμασία του MasterChef 4 στο επεισόδιο της Δευτέρας. Συγκεκριμένα ο κριτής του μαγειρικού διαγωνισμού του StarChannel ρώτησε αν υπάρχει κάποιος παίκτης που θα ήθελε να είναι στην αντίπαλη ομάδα και όχι στην ομάδα που είναι.

Τότε, ο Δημήτρης πήρε τον λόγο και ανέφερε πως θα ήθελε να είναι στην αντίπαλη μπλε ομάδα και αυτό γιατί θα ήθελε να νικήσει η Μαρία η οποία ήταν αρχηγός της κόκκινης ομάδας.

«Λόγω της συνολικότερης καλής σου απόδοσης μέσα στο MasterChef μπορείς να βγάλεις την ποδιά και να τη δώσεις σε εκείνον που θα ήθελες να έρθει στη θέση σου» του είπε τότε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Μόλις η Μαρία άκουσε τον Δημήτρη να λέει αυτά τα λόγια γύρισε απότομα προς το μέρος του ενώ δήλωσε στην κάμερα της παραγωγής: «Εσύ αποφασίζεις, αλλά κάνε ότι θέλω».

«Σεφ λέω να μείνω γιατί διαφορετικά δε με βλέπω να βγάζω άλλο επεισόδιο» είπε στον Λεωνίδα Κουτσόπουλο μετά  το βλέμμα της Μαρίας.

«Τα έδειξες τα δόντια σου. Βάρεσες το χέρι στο τραπέζι» σχολίασε με χιούμορ ο κριτής.

Από την άλλη πλευρά, ο Σωτήρης Κοντιζάς τόνισε πως «δε θα μπορούσε να γίνει αυτή η αλλαγή. Θέλαμε μόνο να δούμε αυτό που είδαμε».

Η Κατερίνα Λένη, μετά το πείραγμα του Σωτήρη Κοντιζά στον Δημήτρη Μπέλο σχολίασε στην κάμερα: «Τον έχει κλαρίνο παιδί μου. Είναι αυτό που λέμε ‘’άντρας με πυγμή’’».