Στο «μικροσκόπιο» του Μιχάλη Κεφαλογιάννη και της εκπομπής «Όλα για την Υγεία mou», μπαίνουν αυτή τη βδομάδα οι λιπαρές ουσίες που βάζουμε στο πιάτο μας.

Στο επόμενο επεισόδιο, που θα προβληθεί το Σάββατο, στις 17.00 στο MEGA, θα δούμε επιστήμονες να καταρρίπτουν μύθους και αναδεικνύουν την αλήθεια για τα έλαια και τα λίπη.

Το λάδι αποτελεί ένα τα βασικά συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια και άλλα είδη λιπαρών ουσιών, όπως τα κορεσμένα λιπαρά που βρίσκονται στο φρέσκο βούτυρο, τα αλλαντικά και το λίπος του κρέατος, έχουν μπει στη διατροφή μας.

Προσκεκλημένος στο στούντιο είναι ο γνωστός σεφ Άρης Τσανακλίδης, ο οποίος δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες λιπαρές ουσίες στη μαγειρική ώστε να κάνουμε το φαγητό όχι μόνο νόστιμο, αλλά και υγιεινό.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ελαιόλαδο, τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό αλλά και τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει ένα χαμηλής ποιότητας ελαιόλαδο. Ειδικοί στο στούντιο μιλούν για τα λάθη που κάνουμε κατά την αποθήκευση και τη συντήρηση του ελαιολάδου, ενώ ένας γευσιγνώστης ελαιολάδου εξηγεί πώς θα ξεχωρίσουμε το καλό λάδι.

Η έρευνα της εκπομπής αναδεικνύει και μια άλλη κατηγορία ελαίων, τα αιθέρια έλαια, τα οποία δεν καταναλώνονται, αποτελούν όμως φάρμακο για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.