Σπανίως σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες κάνει τέτοιο πάταγο όσο το θρυλικό πια «Μπότζακ Χόρσμαν», που αν δεν υπήρχε το «South Park» θα ήταν το καλύτερο animation της μικρής οθόνης!

Ψαγμένη και προχωρημένη, είναι η σύγχρονη τηλεόραση που θέλουμε να βλέπουμε, ένα κομψοτέχνημα γύρω από το ιδιαίτερο και παρανοϊκό αυτό αλογάκι που δεν είναι παρά ένας αλογόμορφος άνθρωπος.

Προβληματικός και όσο ευάλωτος παίρνει, ο μεσήλικας αλογάκος δεν είναι παρά μια σπαρταριστή και συχνά συγκλονιστική παραβολή για τον ψευδεπίγραφο κόσμο του Χόλιγουντ, το εφήμερο σταριλίκι, αλλά και την κατάθλιψη, τις καταχρήσεις και τη δυσκολία των σχέσεων.

Ό,τι άρχισε αθόρυβα το 2014 έγινε σαματάς μεγάλος μέχρι το 2019, όπου μέτρησε τον έκτο και τελευταίο κύκλο του. Άλλον έναν κολοσσιαίο θρίαμβο δηλαδή. Και μετά… σιωπή!

Παρά το γεγονός ότι οι κριτικοί τίμησαν τη σειρά με σκορ 93% και το κοινό με 94% (Rotten Tomatoes), τρελά νούμερα δηλαδή και σε πλήρη συμφωνία ειδικών και θεατών. Ο «Μπότζακ» ήταν τώρα πιο δημοφιλής από ποτέ.

Μια απόπειρα εξήγησης θα μπορούσε να είναι πως το Netflix δεν βλέπει τον λόγο να κρατά ζωντανές τηλεοπτικές σειρές για πολλούς κύκλους. Γι’ αυτό έχει κόψει τόσες και τόσες ανάρπαστα προϊόντα στον κολοφώνα της δόξας τους.

Σύμφωνα με το Deadline, το αγαπημένο του μοτίβο είναι οι σειρές των 10 επεισοδίων. Άντε να φτάσει ως τα 30 επεισόδια (2-3 κύκλους δηλαδή) και μετά τις κόβει. Κι αυτό γιατί πιστεύει πως γίνονται πια πολύ ακριβές, αλλά και πολύ δύσκολο να προσελκύσουν νέο κοινό, το οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.

Κι έτσι οι φαν μένουν τις περισσότερες φορές ξεκρέμαστοι. Μέσα σε αυτό το μοτίβο, το γεγονός ότι το «Bojack Horseman» έφτασε τους 6 κύκλους μοιάζει θαύμα.

Κι ενώ οι φήμες έλεγαν πως η άπαιχτη σειρά κόπηκε γιατί έτσι το θέλησε ο δημιουργός της, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Ραφαέλ Μπομπ-Γουάκσμπεργκ επιβεβαίωσε τελικά πως ήταν απόφαση του Netflix να κοπεί η σειρά στον έκτο κύκλο της, σημειώνοντας μάλιστα σκορ 100% στο Rotten Tomatoes!

Και μετά έκραξε το Netflix για τη συνήθειά του να πετσοκόβει τις σειρές πριν ολοκληρώσουν τον φυσικό κύκλο τους.

Το «Bojack Horseman» πέρασε πλέον στην ιστορία, στον θρόνο του πλάι στο «South Park», τους «Simpsons» και το «Rick & Morty»…