Τις πρώτες κινήσεις τους στη «μάχη» των μουσικών ριάλιτι για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν έχουν ήδη κάνει τρεις τηλεοπτικοί σταθμοί, προσβλέποντας στα… γενναιόδωρα νούμερα τηλεθέασης που συνήθως προσφέρουν αυτές οι εκπομπές, που αποδεδειγμένα κάνουν «γκελ» στο τηλεοπτικό κοινό.

Ο… συνήθης ύποπτος είναι ο ΣΚΑΪ, όπου έχει ήδη δοθεί το «πράσινο φως» για ένα ακόμα «The Voice», μία εκπομπή που οι τηλεθεατές έχουν αγκαλιάσει, κι έτσι παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του καναλιού με τον παραγωγό του σόου, Ατζούν Ιλιτζαλί, δε βρίσκονται και στην καλύτερη φάση τους, η απόφαση για να ενταχθεί το The Voice στο πρόγραμμα της επόμενης σεζόν ήταν μάλλον εύκολη.

Όμως ο ΣΚΑΪ θα έχει του χρόνου ανταγωνισμό σε αυτόν τον τομέα, καθώς το Open μπαίνει δυνατά με ένα πρόγραμμα που είδαμε στο παρελθόν στον ΣΚΑΪ: το «X-Factor», το οποίο επρόκειτο να βγει στον αέρα φέτος, όμως η πρεμιέρα του αναβλήθηκε δύο φορές, και τελικά οδεύει προς τον Οκτώβριο.

Όμως στον «στίβο» των μουσικών σόου αναμένεται να μπει δυνατά και ο ΑΝΤ1, που θέλει να φέρει στην Ελλάδα μία εκπομπή βασισμένη σε ένα ισραηλινό format που προβάλλεται στο εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία.