Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για το «Βραβείο Δημοσιογράφων Ε.Ε. – Μαζί κατά των διακρίσεων!», όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το βραβείο Δημοσιογράφων Ε.Ε. διανύει το όγδοο έτος του και είναι ο μοναδικός διαγωνισμός δημοσιογραφίας για τους δημοσιογράφους ηλεκτρονικής και έντυπης μορφής, οι οποίοι καταπιάνονται με θέματα διακρίσεων και διαφορετικότητας στην Ε.Ε.

Οι νικητές θα λάβουν βραβεία αξίας έως και 5.000 ευρώ! Στο φετινό διαγωνισμό, γίνονται δεκτά άρθρα που έχουν δημοσιευτεί την περίοδο από 18 Σεπτεμβρίου 2010 έως και 10 Νοεμβρίου 2011. Τους «υποψηφίους» θα κρίνει μία ανεξάρτητη κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από δημοσιογράφους και ειδικούς από το χώρο της καταπολέμησης των διακρίσεων και της διαφορετικότητας.

Για να λάβει κανείς μέρος αρκεί να υποβάλλει το άρθρο του ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα «Βραβείο Δημοσιογράφων Ε.Ε. για το 2011». Ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να υπερβούν την προθεσμία: ο διαγωνισμός για το τρέχον έτος θα κλείσει στις 12:00 το μεσημέρι (Ώρα κεντρικής Ευρώπης) στις 10 Νοεμβρίου 2011.