To «Μπες στο κλίμα » ταξιδεύει μέχρι τη Στυλίδα για να βελτιώσει ενεργειακά ένα κόμη σπίτι, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου στις 19.00.

Πηγαίνουν στη Στυλίδα για να βελτιώσουν ενεργειακά το σπίτι της Ελένης, ένα κλασικό παλιό σπίτι της ελληνικής επαρχίας που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950, χωρίς μόνωση, χωρίς σύστημα κεντρικής θέρμανσης και χωρίς ηλιακό θερμοσίφωνα.

Οι επεμβάσεις ξεκινούν με την αντικατάσταση της παλιάς ξυλόσομπας από ένα σύγχρονο ενεργειακό τζάκι με πρόσθετους αεραγωγούς, μέσω του οποίου ζεσταίνονται πλέον όλα τα δωμάτια του σπιτιού με οικονομία και υψηλό βαθμό απόδοσης.

Επίσης, η ενεργειακή απόδοση του σπιτιού βελτιώνεται σημαντικά με τη μόνωση της ταράτσας, ενώ τοποθετείται και ένας τελευταίας τεχνολογίας ηλιακός θερμοσίφωνας που θα καλύψει τις ανάγκες του σπιτιού σε ζεστό νερό μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση του ρεύματος. Επίσης, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα ελαφρώσουν και από την αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του σπιτιού από λαμπτήρες LED, αλλά και από την αντικατάσταση του παλιού ψυγείου ενεργειακής κλάσης C από ένα καινούριο κλάσης Α+, και από την αντικατάσταση της τηλεόρασης από μια ολοκαίνουρια τηλεόραση τεχνολογίας LED πολύ χαμηλής κατανάλωσης.

Με όλες τις αλλαγές που έγιναν, ο Ενεργειακός Επιθεωρητής διαπιστώνει ότι το σπίτι βελτιώθηκε σημαντικά στην ενεργειακή του απόδοση, ανεβαίνοντας μάλιστα στην κατηγορία “Δ”(από την τελευταία κατηγορία “Η” στην οποία κατατασσόταν πριν τις επεμβάσεις που κάναμε).

Η περιήγηση στην περιοχή ολοκληρώνεται από μια επίσκεψη στον ξεχωριστό υδροβιότοπο του Αλμυροπόταμου στο Αχλάδι Μαγνησίας, ενώ στην ενότητα “Άνθρωποι” παρουσιάζουν τον Γιώργο Αμυρά – Δημοσιογράφο, Ποδηλατιστή και Δημοτικό σύμβουλο Αθηνών.

Η εκπομπή έχει στόχο να κάνει τους θεατές να συνειδητοποιήσουν πως με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην …προστασία του πορτοφολιού τους.

Συντελεστές Παραγωγής
Παρουσίαση Γιώργος Λιανός
Project Manager Αχιλλέας Συρίγος
Σκηνοθεσία Ηλίας Αποστολίδης
Αρχισυνταξία Κώστας Λακαφώσης
Οργάνωση Παραγωγής Σάββας Βέλλας
Παραγωγή AGM Productions & GV Productions