Στη διάρκεια της εκπομπής της ΕΡΤ «Πρωίαν δε είδον», που μεταδόθηκε το πρωί της Τετάρτης (20/12), η παρουσιάστρια Τζένη Μελιτά συνομιλώντας στον συμπαρουσιαστή της, Φώτη Σεργουλόπουλο, του αφηγήθηκε μια ιστορία που την εκνεύρισε στη διάρκεια οικογενειακού τραπεζιού. Άλλωστε, οι γιορτές πλησιάζουν και τέτοιες συγκεντρώσεις αυξάνονται αυτή την περίοδο.

Όπως εξήγησε η Τζένη Μελιτά ήταν καλεσμένη σε κάποιο σπίτι για ένα οικογενειακό τραπέζι κι εκεί άκουσε ένα σεξιστικό σχόλιο… άλλης εποχής. «Ήμουν σε τραπέζι εκτός και άκουσα “να σηκωθούν τα κορίτσια να μαζέψουν το τραπέζι”. Προφανώς θα σηκωθούμε όλοι να μαζέψουμε το τραπέζι», είπε η Τζένη Μελιτά και τόνισε: «Ήταν καθαρά σεξιστικό σχόλιο».

Πάνω σ’ αυτό ο Φώτης Σεργουλόπουλος σχολίασε: «Ω, ρε τι θα έγινε! Έπρεπε να του πεις “Σήκω, κοπελιά”», ενώ πρόσθεσε πως εκείνος ποτέ δεν είδε τον πατέρα του να μαζεύει το τραπέζι.

«Παλαιολιθικές απόψεις»

Συνεχίζοντας πάνω στο ίδιο ζήτημα, η Τζένη Μελιτά υπογράμμισε: «Δεν γίνομαι αγενής, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να δεχτώ σεξισμό στο τραπέζι! Στα τραπέζια αυτά υπάρχει και η νέα γενιά, που βλέπει κάποια πράγματα. Μικρά παιδιά που βλέπουν τέτοιες συμπεριφορές, αν από τώρα βλέπουν τέτοια πράγματα… Θα την ανοίξω την κουβέντα! Είναι άνθρωποι που δεν έχουν διαμορφώσει γνώμη. Με ενδιαφέρει τα παιδιά να ακούσουν τι συμβαίνει στην κοινωνία το 2023, όχι παλαιολιθικές απόψεις». Κι έκλεισε λέγοντας: «Εγώ όταν πάω στα τραπέζια βγάζω λόγους. Να μην μου λένε τρέλες, να μην απαντάω!».