Ο Αμερικανός ράπερ, τραγουδιστής, δισκογραφικός παραγωγός, επιχειρηματίας και σχεδιαστής μόδας, Kanye West ή Ye είναι αντιμέτωπος με μια ακόμη αγωγή.

Το νέο νομικό ζήτημα που προστίθεται σε μία μακρά λίστα κατηγοριών σε βάρος του κίνησε η φωτογράφος Μικαέλα Έφορντ, επειδή ο Kanye West χρησιμοποίησε, όπως υποστηρίζει, φωτογραφία της χωρίς την άδειά της.

Ο ράπερ κοινοποίησε φωτογραφία της συντάκτριας της Vogue, Γκαμπριέλα Καρέφα – Τζόνσον από τον φωτογραφικό φακό της Μικαέλα Έφορντ σε διαμάχη μέσω μηνυμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσίευση ήταν απάντηση στην Καρέφα – Τζόνσον, η οποία αποκάλεσε το T-shirt με το σύνθημα «White Lives Matter» με το οποίο ο Kanye West και μοντέλα εμφανίστηκαν στην επίδειξη της 9ης συλλογής του brand του, YEEZY «καθαρή βία».

Στην αγωγή της η φωτογράφος ισχυρίζεται ότι μετά τη χρήση της φωτογραφίας της από τον Kanye West, δεν μπορεί πλέον να προωθήσει την εικόνα ή να κερδίσει χρήματα από αυτήν.

Διευκρινίζει ότι φωτογράφισε τη συντάκτρια μόδας της Vogue τον Σεπτέμβριο του 2022 και ότι ο West δημοσίευσε τη φωτογραφία της μόλις μία εβδομάδα αργότερα. Επιπλέον ζητά απροσδιόριστου ποσού αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη.