Ο θάνατος της Νόνικας Γαληνέα σκόρπισε θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, και θα μείνει αξέχαστη μέσα από τις παλιές, ελληνικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Νόνικα Γαληνέα είχε παραχωρήσει την τελευταία της συνέντευξη στη στήλη «Secrets» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» και τη Σάσα Σταμάτη. Εκεί, η ηθοποιός είχε μιλήσει για την περιπέτεια που είχε περάσει με την υγεία της. Μάλιστα, η ίδια είχε αναφέρει, χαρακτηριστικά πως «δεν φοβάμαι τον θάνατο, είμαι γεμάτη από πράγματα που έζησα».

Διαβάστε μέρος της τελευταίας της συνέντευξης:

Νόνικα Γαληνέα

Τι ακριβώς σας συνέβη;

Έχασα τις αισθήσεις µου, µε βρήκαν κάτω.

Πώς νιώσατε εκείνη τη στιγµή; Φοβηθήκατε τον θάνατο;

Κοιτάξτε, όλοι θα «φύγουμε» κάποια στιγμή. Θα μπορούσε άνετα να πρόκειται για τη δική µου στιγµή, αλλά είµαι εδώ, είµαι ζωντανή και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό. ∆εν θέλω να ανησυχεί κανείς σας για µένα. Προσωπικά προστατεύω τον εαυτό µου και το ίδιο εύχομαι σε όλους σας. Όσον αφορά τον θάνατο, όπως ξεκίνησα να εξηγώ, όχι, δεν τον φοβήθηκα. Ο λόγος είναι πως είμαι γεμάτη από πράγματα που έζησα, νιώθω πλήρης μέσα μου, ολοκληρωμένη.

Εκείνο το διάστημα της νοσηλείας σας από πού αντλήσατε δυνάµεις; Σας ρωτάω, γιατί η ανεβασµένη ψυχολογία, προκειµένου να αντεπεξέλθεις σε αντιξοότητες, πολλώ δε µάλλον όταν µιλάµε για θέµατα υγείας, είναι καταλυτικός παράγοντας.

Πιστεύω πολύ στην Παναγία. ∆εν θεωρώ εξάλλου πως τελικά µας έχει µείνει και κάτι άλλο εκτός από την πίστη µας. ∆εν βλέπετε το χάλι στο οποίο βρίσκεται ο κόσµος σήµερα; Αυτό, δε, που συνέβη – και συµβαίνει ακόµη – µε την έξαρση του κορονοϊού είναι τραγικό.