Η 45χρονη Τζέσικα Τσαστέιν (Jessica Chastain) έστειλε το μήνυμά της για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, με μια άσεμνη κίνηση, απαντώντας με τον δικό της τρόπο στην απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να απαγορεύσει την άμβλωση, στερώντας ένα σημαντικό δικαίωμα των γυναικών, που είχαν κατακτήσει πριν μισό αιώνα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

«Χαρούμενη Ημέρα της Ανεξαρτησίας από εμένα και τα αναπαραγωγικά μου δικαιώματα», έγραψε στο Twitter η ηθοποιός, συνοδεύοντας το μήνυμα με μια φωτογραφία της, στην οποία υψώνει και τα δύο μεσαία της δάχτυλα.

Το μήνυμά της συγκέντρωσε πλήθος απαντήσεων. Η συνάδελφός της ηθοποιός Holly Robinson Peete συμφώνησε μαζί της όπως και ο πρώην παίκτης του NBA Rex Chapman.

Υπήρξαν κι άλλες οργισμένες αντιδράσεις για την 4η Ιουλίου, ανάμεσα στις οποίες εκείνη της Μπέτι Μίντλερ, η οποία τουίταρε: «Η 4η Ιουλίου έχει ακυρωθεί λόγω έλλειψης Ανεξαρτησίας. Ειλικρινά δικές σας, οι γυναίκες».

Είχε προηγηθεί ένα άλλο μήνυμα της σπουδαίας ηθοποιού. «Ώρα να απαγορεύσουμε το Viagra. Γιατί αν η εγκυμοσύνη είναι «θέλημα Θεού», τότε το ίδιο είναι και το πεσμένο πέος σου» έγραψε στο Twitter, η ηθοποιός και τραγουδίστρια ειρωνευόμενη τη λογική της ετυμηγορίας του δικαστηρίου.