Ο 28ος Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών αναμένεται να είναι και ο πιο σπουδαίος. Με αφορμή τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθώνα ο ΣΕΓΑΣ ετοιμάζει ξεχωριστά events, ώστε να διαδοθεί έστω και ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Γι’ αυτό το σκοπό σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού και της τηλεόρασης φωτογραφήθηκαν με σκοπό να διαδώσουν το φετινό Μαραθώνιο.

Οι Πόπη Τσαπανίδου, Έλλη Στάη, Έρρικα Πρεζεράκου, Αντώνης Κανάκης, Περικλής Ιακωβάκης και Γιώργος Αλιάγας ανταποκρίθηκαν σε αυτό το ξεχωριστό κάλεσμα, δίνοντας στην φωτογράφηση τον καλύτερό τους εαυτό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Νίκος Αλιάγας φωτογραφήθηκε στη Γαλλία, λόγω των ανειλημμένων επαγγελματικών του υποχρεώσεων. Ο κύριος Σωτήρης Κυρανάκος, μέλος του τμήματος εθελοντισμού του Μαραθωνίου, μίλησε στο Sport24.gr για τη σύλληψη της συγκεκριμένης ιδέας:

«Η αρχική ιδέα ήταν να συμμετέχουν στη φωτογράφηση μόνο αθλητές. Στη συνέχεια, αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το πάθος των ξένων. Όταν πήγαμε στη γαλλική πρεσβεία μας μίλησαν για το 490 π.Χ. και τη μάχη του Μαραθώνα. Μας εξήγησαν ότι αν οι Έλληνες δε νικούσαν στην μάχη ίσως τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία μας, η Ακρόπολη και ο Μαραθώνας να μην είχαν γίνει. Για μας κάτι που ίσως να είναι ένας αριθμός (2.500 χρόνια), για τους ξένους σημαίνει πολλά περισσότερα. Και γι’ αυτό το λόγο είπαμε να συμμετέχουν, τελικά, άνθρωποι που θα εκπροσωπούν όχι μόνο τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό. Παράλληλα, στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον της νεολαίας. Άνθρωποι όπως ο Αντώνης Κανάκης, η Πόπη Τσαπανίδου και η Έρρικα Πρεζεράκου που είναι γνωστοί στο νέο κόσμο μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτόν το σκοπό. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κύριο, Βασίλειο Σεβαστή, που με αυτήν την πρωτοβουλία του κατάφερε να ενώσει πέντε υπουργεία (Πολιτισμού, Αθλητισμού, Τουρισμού, Περιβάλλοντος και Εθνικής Άμυνας) για τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα».

Πηγή: sport24.gr