Πρόκειται για μία από τις πιο καταξιωμένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Ο λόγος για την Cate Blanchett η οποία φωτογραφήθηκε για το τεύχος Απριλίου του αγγλικού Harper’s Bazaar όπου εκμυστηρεύτηκε ότι θα ήθελε να παίξει ένα χαρακτήρα λιγότερο συμπαθητικό από τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει μέχρι τώρα στην οθόνη και θα ήταν πολύ ευτυχισμένη.

Και ποιο ρόλο ονειρεύεται; Κρυφός της πόθος είναι να βγάλει τη σκοτεινή της πλευρά στην οθόνη, παίζοντας ένα ρόλο της κακιάς σε ταινία Τζέιμς Μποντ.

Η Kate παραδέχεται επίσης ότι παρά τις θέσεις ευθύνης που έχει αναλάβει στο θέατρο, καθώς υπήρξε καλλιτεχνική διευθύντρια του Sydney Theatre Company, δεν είναι σίγουρη ότι θα αποφασίσει ποτέ να δοκιμάσει την τύχη της στη σκηνοθεσία.

«Υπάρχει μια ταινία που θα ήθελα πολύ να σκηνοθετήσω, αλλά δεν ξέρω αν θα είχα την υπομονή» λέει. «Στο θέατρο ξέρεις τι έχεις στα χέρια σου και προχωράς. Στο σινεμά μπορεί ακούς για ανθρώπους που επεξεργάζονται την ιδέα μιας ταινίας για οχτώ χρόνια και μέσα σε αυτά η ιδέα έχει εξελιχθεί σε κάτι άλλο από την αρχική σύλληψη».