Τα 50 του χρόνια κλείνει αύριο ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος θα γιορτάσει τα γενέθλιά του με έναν μάλλον πρωτότυπο τρόπο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να κάνει έρανο μεταξύ των προσκεκλημένων του, ώστε να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του το Νοέμβριο του 2012.

Μάλιστα, δήλωσε «έχω γκριζάρει λιγάκι, σε σχέση με το πώς ήμουν όταν ανέλαβα αυτή την δουλειά, αλλά, κατά τα άλλα, αισθάνομαι υπέροχα. Άλλωστε η Μισέλ με θεωρεί ακόμα γλυκούλη…».

Το πάρτι του προέδρου θα γίνει στη γενέτειρα του, στο Σικάγο και οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου τους αξίας από 50 έως 35.800 δολάρια το άτομο.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί τόσο για την οργάνωση της προεκλογικής εκστρατείας του Ομπάμα το 2012 όσο και για την Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο πρώτος Αφροαμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ήδη συγκεντρώσει 86 εκατομμύρια δολάρια και φιλοδοξεί, μέχρι τις κάλπες, να ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που είχε συγκεντρώσει για την εκστρατεία του 2008.