Η σχέση του Arnold Scwarzenegger με τη Mildred Baena είχε ως αποτέλεσμα ένα διαζύγιο, το ένα σκάνδαλο μετά το άλλο, αλλά και ένα εξώγαμο. Παρά το διασυρμό του όμως ο ηθοποιός συμπαραστέκεται στην πρώην ερωμένη του και τον καρπό της παράνομης σχέσης τους, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε συναισθηματικό.

Αν και είχε ακουστεί ότι ο Arnie δεν έχει καμία επαφή με τη δεύτερη οικογένειά του και τον ενδιέφερε περισσότερο να ξαναφτιάξει τις σχέσεις του με τα παιδιά που έχει κάνει με τη Maria Shriver, ένας κοντινός του άνθρωπος ισχυρίζεται ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

«Ο Arnold έχει στηρίξει τη Mildred σε όλο αυτό. Το σκάνδαλο που είδε το φως της δημοσιότητας της κόστισε και ο Arnold της ενθαρρύνει να μην ακούει τι λέει ο κόσμος γι΄αυτήν και απλά να είναι δυνατή», ισχυρίζεται. Παρομοίως φέρεται και στο γιο του, που πριν μαθευτεί η παράνομη σχέση δεν ήξερε ποιος είναι πραγματικά ο πατέρας του. «Ο Arnold πάντα στήριζε το παιδί οικονομικά και συνεχίζει να το κάνει απλόχερα, ειδικά τώρα που περνά αυτή τη δοκιμασία», λέει ο φίλος του.