Ο πρίγκιπας Χάρι πρόκειται να συνεργαστεί με τον διάσημο χολιγουντιανό ηθοποιό Ματ Ντέιμον, καθώς το δίδυμο θα δώσει ομιλίες στην ετήσια συνάντηση της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Κλίντον.

Η εκδήλωση θα διαρκέσει από τις 23 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί ποια ημέρα θα δώσει την ομιλία του ο δούκας του Σάσεξ. Το θέμα της φετινής εκδήλωσης είναι «What’s Working» (Τι λειτουργεί) και θα συγκεντρώσει πολιτικούς, επιχειρηματικούς και φιλανθρωπικούς παράγοντες για να συζητήσουν για έναν κόσμο που σήμερα συγκλονίζεται από πολέμους, οικονομική ανισότητα και επισιτιστική ανασφάλεια.

Η πρωτοβουλία Archewell του πρίγκιπα Χάρη και η δράση του Ματ Ντέιμον για την παροχή καθαρού νερού

Ματ Ντέιμον

Η εμφάνιση του Χάρι, σύμφωνα με το hellomagazine.com, στη σύνοδο κορυφής θα επικεντρωθεί στη νέα πρωτοβουλία του Archewell, το Δίκτυο Γονέων, το οποίο συνεργάζεται με γονείς που έχουν χάσει ένα παιδί λόγω διαδικτυακής βλάβης.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης βασιλικής περιοδείας του Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Κολομβία, το ζευγάρι επισκέφθηκε πολλά σχολεία όπου μίλησε με τους μαθητές για τις διαδικτυακές βλάβες. Το ταξίδι συνέπεσε, επίσης, με τη σύζευξη του ζευγαριού με το σχέδιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την αντιμετώπιση της βίας κατά των παιδιών.

Εντωμεταξύ, ο πρωταγωνιστής του «Saving Private Ryan» Ματ Ντέιμον θα βρίσκεται στην ετήσια συνάντηση για να παρουσιάσει το έργο του Water.org, μιας ομάδας που ίδρυσε, και την κατάσταση του σχεδίου τους ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την παροχή νερού και αποχέτευσης σε ανθρώπους στην Αφρική, την Ασία και τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρευρεθούν επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της Chobani Hamdi Ulukaya, ο διευθύνων σύμβουλος της Gap Richard Dickson, ο διευθύνων σύμβουλος της IKEA Jesper Brodin, ο διευθύνων σύμβουλος της Mastercard Michael Miebach, ο πρόεδρος της Moderna Noubar Afeyan, ο διευθύνων σύμβουλος του Pinterest Bill Ready, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.

Το ταξίδι του Χάρι στη Νέα Υόρκη συμπίπτει, επίσης, με τη σύνοδο κορυφής για την καινοτομία Earthshot Prize του αδελφού του πρίγκιπα Ουίλιαμ, η οποία πραγματοποιείται στις 24 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, καθώς ο Γουίλιαμ δεν ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη για τη φετινή εκδήλωση, τα αδέλφια δεν αναμένεται να ξανασυναντηθούν.

Τα αδέρφια συναντήθηκαν στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν και οι δύο παραβρέθηκαν στην κηδεία του θείου τους, λόρδου Robert Fellowes. Παρά την κοινή τους εμφάνιση, πιστεύεται ότι οι εντάσεις μεταξύ των αδελφών δεν έχουν εκτονωθεί.