Παρόλο που ο Alec Baldwin και η Geena Davis πρωταγωνίστησαν στο «Beetlejuice» του 1988 του Tim Burton, οι δύο ηθοποιοί δεν αποτελούν μέρος του καστ του sequel της θρυλικής ταινίας που βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες σε λίγες μέρες.

Αν και ο Burton επανέφερε τους αρχικούς πρωταγωνιστές Winona Ryder, Catherine O’Hara και Michael Keaton για το Beetlejuice Beetlejuice, τη συνέχεια του 2024 του κλασικού έργου του 1988, ο Baldwin και η Davis δεν επιστρέφουν.

Ο σκηνοθέτης, σύμφωνα με το Hollywood Reporter, εξήγησε λόγο που οι δύο ηθοποιοί δεν επέστρεψαν για το sequel του 2024.

«Νομίζω ότι για μένα το θέμα ήταν ότι δεν ήθελα να τσεκάρω απλά κάποια κουτάκια», δήλωσε ο Burton στο People. «Οπότε, παρόλο που ήταν ένα καταπληκτικό αναπόσπαστο κομμάτι της πρώτης ταινίας, επικεντρώθηκα σε κάτι άλλο».

Στην αρχική ταινία, ο Baldwin και η Davis υποδύονταν τον Adam και την Barbara Maitland, ένα πρόσφατα αποθανόν ζευγάρι που περιορίστηκε στο σπίτι στο Κονέκτικατ όπου ζούσε όταν ήρθε σε αντιπαράθεση με τους νέους ενοίκους του σπιτιού, την οικογένεια Deetz: Charles (Jeffrey Jones), την κόρη του Lydia (Ryder) και τη σύζυγο του Charles, Delia (O’Hara).

Στο «Beetlejuice Beetlejuice» -που εντυπωσίασε το κοινό κατά την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας την προηγούμενη Τετάρτη- η Jenna Ortega υποδύεται την έφηβη κόρη της Lydia, η οποία ανοίγει κατά λάθος ξανά την πόρτα για τη μετά θάνατον ζωή.

«Μια συνέχεια σαν αυτή, είχε πραγματικά να κάνει με την εποχή», συνέχισε ο Burton. «Αυτό ήταν το αγκίστρι μου σε αυτό, οι τρεις γενιές της μητέρας, της κόρης, της εγγονής. Και αυτό [θα] ήταν ο πυρήνας του. Δεν θα μπορούσα να το είχα κάνει αυτό προσωπικά το 1989 ή οτιδήποτε άλλο».

Η Davis είχε δηλώσει στο Entertainment Tonight τον Απρίλιο ότι η θεωρία της ήταν ότι δεν θα επέστρεφε επειδή «τα φαντάσματα δεν γερνούν».

Το «Beetlejuice Beetlejuice» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 5 Σεπτεμβρίου.