Ο Γιώργος Καπουτζίδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Μέρα με χρώμα» το πρωί της Παρασκευής 28/06 με αφορμή την συμμετοχή του στο Thessaloniki EuroPride 2024 και μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και σεναριογράφος εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για μια εκπομπή που τον εξαπάτησε αφού τον κάλεσαν να σχολιάσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Αναλυτικότερα ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε αρχικά πως «όταν με πήρατε για να έρθω στην εκπομπή, απάντησα αρνητικά και θα εξηγήσω γιατί. Γιατί ακόμα και σήμερα, εδώ νομίζω πως θα έπρεπε να επιληφθεί η ΕΣΗΕΑ γιατί δεν είναι δικιά μου δουλειά να το κάνω, θα σας πω ένα παράδειγμα» είπε και συνέχισε «Υπήρχε εκπομπή την περίοδο που συζητιόταν το νομοσχέδιο που καλούσε ομόφυλα ζευγάρια για να μιλήσουν για τις οικογένειες τους. Αρχικά τα ομόφυλα ζευγάρια κολακεύονταν και έλεγαν, “αχ τι ωραία, αυτή η εκπομπή θέλει να μας βοηθήσει και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τα παιδιά, μας, για το τι ζούμε και όλα αυτά”. Ο απαραίτητος και απαράβατος όρος, το προαπαιτούμενο, που τους έθεταν ήταν ότι “ναι, δεν θα μιλήσετε μόνο εσείς αλλά θα βάλουμε απέναντι και έναν άλλον ο οποίος θα σας επιτεθεί για να πει την άλλη άποψη”. Κανονικότατα, τους έλεγαν ότι δεν θα είναι μόνοι τους».

«Δεν επέτρεπαν δηλαδή σε αυτούς τους ανθρώπους να βγουν και να μιλήσουν για τα παιδιά τους, δεν τους ήθελαν ούτως ή άλλως για να βγουν και να μιλήσουν για τα παιδιά τους. Ήθελαν να γίνει καβγάς και να κάνουν νούμερα. Αυτό θα έπρεπε να το ψάξει η ΕΣΗΕΑ, είναι πολύ συγκεκριμένη η εκπομπή που το έκανε» τόνισε στη συνέχεια ο ίδιος.

«Θέλω να πω ότι και εμένα με κάλεσαν σε μια εκπομπή και μου υποσχέθηκαν ότι “ναι θα είστε εσείς, θα είναι ομόφυλα ζευγάρια και τα λοιπά”. Όταν βγήκα στο λινκ, που ήμουν και στο εξωτερικό, είδα ότι αυτό που μου είχαν πει ήταν τελείως ψέμα και απέναντι μου είχα ανθρώπους που είχαν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν «όχι» στο νομοσχέδιο και τα λοιπά. Με εξαπάτησαν! Όταν εκεί κατάλαβα, λοιπόν, ότι αυτοί έχουν στήσει κάτι τέτοιο, τους είπα: “Μισό λεπτό, θα σας πω το εξής. Δεν έχω έρθει για να καθίσω και να αφήσω έναν άνθρωπο να μιλήσει αρνητικά για μένα και την προσωπικότητα μου”. Ήμουν πάρα πολύ αυστηρός και το έκοψα από την αρχή» πρόσθεσε, εν συνεχεία, ο Γιώργος Καπουτζίδης.