Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στο πλατό του «The 2Night Show» τον Πέτρο Γαϊτάνο. O παρουσιαστής του ΑΝΤ1 τον ρώτησε ποια είναι η γνώμη του για τη Eurovision.

«Έβλεπα κάθε χρόνο τη Eurovision, γιατί είναι κοντά στην τέχνη μου. Έχει κάποια στοιχεία που με βρίσκουν αντίθετο. Το πρώτο που δεν μου αρέσει και το θεωρώ σαχλό είναι η εξωστρέφεια. Αυτή η φιλαρέσκεια που βγαίνει ως έκφραση και παραδειγματίζει τους νέους. Θεωρώ ότι όλα αυτά τα πράγματα ζημιώνουν παρά ωφελούν τους νέους. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που συμμετέχουν και δεν έχουν τόση εξωστρέφεια. Δεν μου αρέσει η τόση αναισχυντία. Δεν χρειάζονται τόσο σεξουαλικές εμφανίσεις. Δεν είναι ωραίο αυτό. Ο γάλλος εκπρόσωπος είδες ένα ωραίο τραγούδι; Σεμνός, μετρημένος, μοντέρνος», είπε αρχικά ο Πέτρος Γαϊτάνος.

«Πιστεύω ότι η Eurovision πρέπει να παραδειγματίζει και την εξέλιξη, αυτό που λέμε καλό ευρωπαϊκό τραγούδι σε λόγο και μουσική, να αντιπροσωπεύει τους λαούς και όχι μόνο μια αγγλική τάση. Είναι σαν να βλέπουμε αγγλικά συγκροτήματα που είναι καινούργια. Είναι σαν τους ποδοσφαιριστές που είναι ξένοι και τους βλέπεις στην Εθνική Ελλάδος. Όταν βλέπω την Εθνική Ελλάδος, θέλω να βλέπω Έλληνες. Δεν θα πήγαινα στη Eurovision. Αν εκφράσω αυτά που πιστεύω, θα πω πράγματα που σκανδαλίζουν. Υπάρχει πολύ δαιμονική κατάσταση, δεν υπάρχει καλή διάθεση. Άγριες φάτσες, τελετές, μαγείες, κέρατα. Σε τι ωφελεί όλο αυτό; Ξέρουμε όλοι ποιο είναι το αξιοπρεπές, το χρήσιμο, το αξιόλογο. Μην ξεγελιόμαστε ότι όλα είναι απόψεις. Στη Eurovision και σε αυτόν τον τρόπο έκφρασης υπάρχει τάση απαξίωσης», συμπλήρωσε ο Πέτρος Γαϊτάνος για τον διαγωνισμό τραγουδιού.