O 26χρονος ZAF, που σύστησε στο κοινό η Panik Records, ήταν ο «εκλεκτός» του Κρις Μάρτιν στη δεύτερη συναυλία των Coldplay στο ΟΑΚΑ, το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου.

Ο frontman των Coldplay επέλεξε τον νεαρό τραγουδιστή ανάμεσα σε 15 καλλιτέχνες, χωρίς να έχει ανακοινωθεί προηγουμένως στο κοινό η κοινή τους εμφάνιση. Ο Κρις Μάρτιν έπαιξε το «Πες» στο πιάνο από το δισκογραφικό ντεμπούτο του ZAF, με τον νεαρό να τραγουδά μπροστά σε περισσότερους από 60.000 θεατές.

 O ZAF είναι ένα από τα ταλέντα που σύστησε στο κοινό η Panik Records και μέσα σε έναν χρόνο έχει αναδειχθεί και ξεχωρίσει, τόσο με τα τραγούδια του, όσο και με τις live εμφανίσεις του. «Πριν από έναν χρόνο ήμουν ένα παιδί που τραγούδαγε στο δωμάτιό του και δεν τον άκουγε κανένας. Ανέβαζα βιντεάκια και τα έβλεπαν 100 άτομα», έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Ζαφειρίου, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ασχολείται με τη μουσική από μικρή ηλικία, λατρεύει την pop μουσική και είναι αυτοδίδακτος. Ο 26χρονος γράφει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική, ασχολείται με την παραγωγή, με το mixing και το mastering των τραγουδιών του.

«Μεγάλωσα στην Τούμπα, λαϊκή γειτονιά. Η μητέρα μου άκουγε όλη μέρα μουσική στο αμάξι κι έτσι εμένα μου έμεναν στο μυαλό. Ήξερα ότι έχω ωραία φωνή, αλλά δεν ήξερα πώς να την κάνω καλύτερη. Ξεκίνησα musical στο γυμνάσιο», είχε σημειώσει ο 26χρονος καλλιτέχνης στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, αποκαλύπτοντας, παράλληλα, πως τα παιδικά του χρόνια ήταν δύσκολα.

ZAF

«Ο μπαμπάς μου “έφυγε” λίγο πριν γεννηθώ, μεγάλωσα σε ένα σπίτι με φωτογραφίες του. Δεν μου έλειψε ποτέ η πατρική φιγούρα. Εμένα με μεγάλωσαν γυναίκες μαχήτριες, όπως η γιαγιά μου, η μητέρα του πατέρα μου. Ήταν μία γυναίκα που από τα 3 της παιδιά έχασε τα 2. Ήταν μεγάλο διαμάντι και έπαθα μεγάλο κακό πέρσι που την έχασα. Είναι φρέσκο ακόμα. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να με δει εδώ που είμαι τώρα».

Η συνεργασία με τον Χρήστο Μάστορα

Το «Πες» είναι το πρώτο του τραγούδι και έγινε πολυπλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις, ενώ μετρά εκατομμύρια προβολές στο YouTube και video creations στο TikTok. Επίσης, το τραγούδι αυτό έγινε και ντουέτο με τον Χρήστο Μάστορα, με τον οποίο μοιράστηκε τη σκηνή στα περσινά «Mad VMA», αλλά και σε συναυλίες του συγκροτήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα του τα τραγούδια είναι βιωματικά, καθώς βασίζονται σε προσωπικές εμπειρίες και συναισθήματά του. «Εμπνέομαι από τη ζωή και τις εμπειρίες που έχουμε όλοι και νομίζω ότι αυτό είναι και το νόημα. Να μιλάμε για πράγματα που έχουν σημασία», έχει αναφέρει σε παλιότερη συνέντευξή του στην εκπομπή «Fay’s Time».

Συνεχίζοντας τα δισκογραφικά του βήματα, ο ΖΑF παρουσίασε τα επιτυχημένα singles «Καπνός» και «Μάχη».

O τραγουδιστής θα βρίσκεται δίπλα στην Ελένη Φουρέιρα στην καλοκαιρινή περιοδεία της που ξεκινά σε λίγες ημέρες.