Ο Αιμίλιος Χειλάκης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Πρωίαν  σε είδον» της ΕΡΤ με τον Φώτη Σεργουλόπουλο και την Τζένη Μελιτά το απόγευμα της Τετάρτης 29/5 όπου ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις διακοπές που πέρασε με την γυναίκα του στα Κύθυρα

Αναλυτικότερα, ο Αιμίλιος Χειλάκης τόνισε πως «πέρσι με την Αθηνά δεν δουλέψαμε και ήμασταν στα Κύθηρα. Δηλαδή μια ολόκληρη σεζόν που οι άλλοι δούλευαν, εμείς ήμασταν στα Κύθηρα, ηρεμήσαμε και κάναμε τις βόλτες μας. Η Αθηνά έμεινε εκεί εννιά μήνες και εγώ πήγα για επτά μήνες».

«Στα Κύθηρα έχουμε ένα μικρό σπιτάκι, στον Μυλοπόταμο, πάρα πολύ μικρό και το λέω Μέγαρο Μαξίμου! Ε, της Μαξίμου είναι οπότε τι είναι; Μικρό, πολύ μικρό, έχει κήπο και μια φοβερή ταράτσα. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο δώρο που κάναμε στον εαυτό μας. Δεν υπάρχει δηλαδή αυτή η αναζωογόνηση, η καλλιτεχνική, η πνευματική και η σωματική. Δεν υπήρχε σαν δώρο που κάναμε στον εαυτό μας! Ηρεμήσαμε και οι δυο, είδαμε αλλιώς τα πράγματα και είδαμε πραγματικά τις αξίες που έχει η ζωή» επισήμανε στη συνέχεια ο δημοφιλής πρωταγωνιστής.

«Εγώ είμαι 54 ετών, έχουμε ακόμα 15 – 20 χρόνια ποιοτικής ζωής γιατί μετά αρχίζουν οι δυσκολίες και το σώμα δεν ακολουθεί όπως ακολουθούσε πάντα. Θέλουμε λοιπόν αυτά τα 15 – 20 χρόνια ποιοτικής ζωής να κάνουμε τις βόλτες μας, να μπορούμε να ασκηθούμε, να πάμε να δούμε τους φίλους μας, να μην κουραζόμαστε. Θέλουμε δηλαδή να τα περάσουμε όσο το δυνατόν πιο ήρεμα» πρόσθεσε, ακόμα, ο Αιμίλιος Χειλάκης.