Συνάντηση με τους διευθυντές από επτά γηροκομεία της Ελβετίας είχαν ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ δήμου Αμαρουσίου, Δημήτρης Καμπούκος, και οι υπεύθυνοι λειτουργίας του κέντρου, στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του, με σκοπό τη γνωριμία με τη φιλοσοφία και το έργο των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), έναν θεσμό πρωτόγνωρο για τα ελβετικά δεδομένα, αλλά και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στην πατρίδα τους σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας τους.

Το ΚΑΠΗ Δήμου Αμαρουσίου με τα πέντε παραρτήματά του, αποτελεί πρότυπο κέντρο όσον αφορά στην οργάνωσή του, για αυτό και επελέγη από τους Ελβετούς υπευθύνους ως το καταλληλότερο για να μελετήσουν τις συγκεκριμένες δομές φροντίδας και δημιουργικής απασχόλησης των ατόμων που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία.

Οι ιθύνοντες των επτά γηροκομείων είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους επικεφαλής και το προσωπικό του κέντρου για τη δράση του ΚΑΠΗ πέρα από την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Γνώρισαν το ρόλο και τον τομέα εργασίας κάθεμιάς από τις δεκαπέντε ομάδες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο: αγάπης, ψυχαγωγίας, εκπαιδευτικών του προγράμματος «Μαθαίνω ελληνικά», εκμάθησης γλωσσών, Η/Υ, δημιουργικής απασχόλησης αλλά και άθλησης. Αναφορά από τη Διοίκηση του κέντρου έγινε και στις πρωτοποριακές υπηρεσίες συνταγογράφησης φαρμάκων αλλά και φυσιοθεραπείας που παρέχει δωρεάν στα μέλη του.

Η ομάδα των Ελβετών εκπροσώπων ενημερώθηκε, επίσης, για την οργανωτική δομή του ΚΑΠΗ, τη στελέχωσή του από 45 επιστήμονες, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, που συνολικά φέρουν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου με τα περί 3.300 μέλη, αλλά και την εθελοντική συμμετοχή του προσωπικού στα διάφορα προγράμματα που υλοποιεί.