Οι φακές συνδυασμένες με ρύζι, σου παρέχουν πολλά διατροφικά οφέλη, όπως φυτικές ίνες, τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.
Επίσης, έχουν υψηλές ποσότητες φυλλικού οξέος και αυτό βοηθά στην πρόληψη καρδιοπαθειών και καρκίνου.
Οι φακές αποτελούν ακόμη μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνών. 50 γραμμάρια φακής περιέχουν όση πρωτεΐνη έχουν και 67 γραμμάρια βοείου κρέατος ενώ παράλληλα παρέχουν στο σώμα σχεδόν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται, για να χρησιμοποιήσει τις πρωτεΐνες. Συνδυάζοντας τις φακές με άλλα λαχανικά, όπως το καλαμπόκι και το σπανάκι, μπορείς να πάρεις μια πλήρη πρωτεΐνη.
Περισσότερα θέματα για την υγεία, την άσκηση και τη διατροφή μπορείτε να δείτε στο mch-training.com.