Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν σήμερα την καστανή ή τη μαύρη ζάχαρη ως βασικό γλυκαντικό στη διατροφή τους, είτε σε κάποιο γλυκό είτε στα ροφήματά τους.
Ως επιλογή θα λέγαμε ότι είναι γενικά σωστή, καθώς είναι ένα αρκετά φυσικό προϊόν και λιγότερο επεξεργασμένο σε σχέση με τη λευκή ζάχαρη. Ωστόσο, η επιλογή αυτή εμπεριέχει και μια μικρή παγίδα, για άτομα που προσέχουν το βάρος τους ή είναι σε δίαιτα.
Με την πεποίθηση ότι τρώμε κάτι πιο «καθαρό» σε σχέση με την άσπρη ζάχαρη, πολλές φορές καταναλώνουμε και μεγαλύτερη ποσότητα. Προσοχή λοιπόν. Τόσο οι θερμίδες όσο και η περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα είναι περίπου η ίδια και στα δύο είδη ζάχαρης.
Κατά συνέπεια, μην το παρακάνετε, γιατί το αποτέλεσμα στο βάρος αλλά και στην υγεία σας θα είναι επιβαρυντικό, όπως και αν υπερβάλατε στην κανονική – άσπρη ζάχαρη.
Πηγή: neadiatrofis.gr