Όταν εκτίθεται τα μανιτάρια στην ηλιακή ακτινοβολία, προτού τα καταναλώσετε, αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη D, αναφέρει πρόσφατη έρευνα.
Οι ειδικοί συνιστούν να τα βγάζετε από τη συσκευασία τους και να τα αφήνετε έξω στον ήλιο για περίπου μισή ώρα, προτού τα καταναλώσετε.
Τα μανιτάρια, όπως το δέρμα μας, μετατρέπουν την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου σε βιταμίνη D, ακόμη και μετά τη συγκομιδή τους.
Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα, για υγιή οστά και δόντια ενώ βοηθά και στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου.
Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημίας και Μικροβιολογίας που διεξήχθη στη Βοστόνη και δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο Dermato-Endocrinology.