Τα κρεμμύδια έχουν πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία κυρίως λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς τους σε ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, ενώ τα ωμά κρεμμύδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, σάκχαρα, υδατάνθρακες και λιπαρά.
Περιέχουν επίσης ενώσεις όπως η ανθοκυανίνη, η κουερσετίνη και τα θειικά, που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, τη βελτίωση της καρδιακής υγείας, την καταπολέμηση του καρκίνου και την πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr