Κάθε καλοκαίρι μαζί με το βραδινό αεράκι καταφτάνουν και τα κουνούπια. Στα φαρμακεία θα βρείτε κρέμες που μπορούν να βοηθήσουν προληπτικά, αλλά και εκείνες που χρησιμοποιούνται για να καταλαγιάσει η φαγούρα μετά το τσίμπημα. Εναλλακτικά ωστόσο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παγωμένες κομπρέσες, καθώς διώχνουν τον κνησμό και το πρήξιμο.
Αν από την άλλη πλευρά, βρεθείτε στην παραλία και υποστείτε τσίμπημα από μέδουσα, το ιδανικό είναι να βρείτε το πιο κοντινό φαρμακείο για να προμηθευτείτε κρέμα κορτιζόνης ή φάρμακο με άλλο αντισταμινικό. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Espresso» αν δεν βρίσκεστε κοντά σε φαρμακείο, μπορείτε να πλύνετε την πληγή με θαλασσινό νερό για να ανακουφίσετε τον πόνο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξύσετε το σημάδι, διότι είναι πολύ πιθανό να χειροτερεύσει.
Ένα άλλο συχνό φαινόμενο των διακοπών αποτελεί η διάρροια. Συνήθως ενοχλεί όσους ταξιδεύουν σε περιοχές περισσότερο τροπικές από τη δική τους. Ενυδατωθείτε με νερό πλούσιο σε μεταλλικά άλατα, ενώ αν σας έχει ξανασυμβεί ζητήστε προληπτικά από τον φαρμακοποιό σας την κατάλληλη αγωγή.
Εχθρό επίσης αυτή την περίοδο για την υγεία, που παραμονεύει μάλιστα καλά κρυμμένος στην άμμο της παραλίας, αποτελούν οι μύκητες. Οι δερματίτιδες το καλοκαίρι αυξάνονται σημαντικά, μπορούν ωστόσο να αποφευχθούν εγκαίρως με την καλή υγιεινή. Μην ξεχνάτε: πάντα στεγνά πόδια, όταν φοράτε παπούτσια.
Για το τζετ λαγκ, δεν υπάρχει καμία φαρμακευτική αγωγή, όμως αυτό που μπορείτε να κάνετε όταν ταξιδεύετε σε μέρη μακρινά, είναι να συμπεριφερθείτε στο αεροπλάνο όπως θα κάνατε την ανάλογη ώρα στη χώρα όπου πάτε. Αν προσπαθήσετε να διατηρήσετε από την πρώτη στιγμή την ώρα των γευμάτων και του ύπνου της χώρας στην οποία κατευθύνεστε, είναι πιο εύκολο να επιστρέψετε συντομότερα στο φυσιολογικό σας πρόγραμμα.