Περισσότερα από 100 άτομα «παρέλασαν» στα νοσοκομεία της Μαγνησίας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας από τις 24 Μαΐου μέχρι και την Κυριακή 2 Ιουνίου.

Ιδιαίτερα τα χωριά Ριζόμυλος και Στεφανοβίκειο επλήγησαν από την επιδημία, η αιτία της οποίας ερευνάται.

Ο κ. Βουραζέρης Βαγγέλης του οποίου και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο μετά την έξαρση της επιδημίας γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία περιγράφει στην κάμερα του Mega τις δύσκολες ώρες που πέρασε, βλέποντας το παιδί του να υποφέρει.

«Βλέπαμε το παιδί ξαπλωμένο άσπρο δεν μπορούσαμε να το βοηθήσουμε. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας γιατί μας είπαν ότι αυτό το μικρόβιο που τελικά ήταν σαλμονέλα θέλει 14 μέρες να το πολεμήσει ο οργανισμός διπλωμένο ήταν το παιδί πήγε στον άλλο κόσμο και ήρθε.

Ο κ. Βουραζέρης βρίσκεται νυχθημερόν δίπλα στα δύο παιδιά του. Νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Βόλου μαζί με άλλα 6 παιδιά αλλά και 5 ενήλικες με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. «Ορίστε φαίνεται ότι είναι θολό το νερό προφανώς είναι ακατάλληλο», κατέληξε.

Με δυσκολία γίνεται η διανομή καθαρού νερού

Κάτω από τον ζεστό ήλιο με τη θερμοκρασία να χτυπάει κόκκινο οι κάτοικοι σχηματίζουν ουρές για λίγο νερό.

Υδροφόρες του δήμου προμηθεύουν με νερό τους κατοίκους. Γεμίζουν μπουκάλια ακόμη και βαρέλια.

«Ήρθα να πάρω νερό έχω το ένα παιδί με συμπτώματα ήπια ευτυχώς τα άλλα είναι καλά», δήλωσε κάτοικος της περιοχής.

«Παγώνει» η επιχειρηματική δραστηριότητας εξαιτίας της σαλμονέλας στο νερό

Καταστήματα εστίασης έκλεισαν, όσα έμειναν ανοιχτά δεν χρησιμοποιούν νερό βρύσης, ενώ μέτρα έχουν ληφθεί και στα σχολεία.

«Χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό για να ζυμώσω», είπε επιχειρηματίας. Τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Η διευθύντρια του σχολείου στο Στεφανοβίκειο ανέφερε: «Έχουμε κλείσει όλες τις βάνες. Έχουμε προμηθευτεί με εμφιαλωμένα νερά».