Πολύ πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, η κατανάλωση σολομού μπορεί να μειώσουν αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση. Εντάξτε τη συγκεκριμένη τροφή δύο φορές την εβδομάδα στο διαιτολόγιό σας και θα μειωθεί μέχρι και 1/3 η πιθανότητα θανάτου από καρδιακή προσβολή.

«Ο σολομός περιέχει το καροτενοειδές ασταξανθίνη (astaxanthin), το οποίο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό αντιοξειδωτικό» υποστηρίζει ο καρδιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Μειώστε την αρτηριακή πίεση σε 8 εβδομάδες» Stephen T. Sinatra. Επιλέξτε όμως άγριο σολομό αντί για εκτρεφόμενο, καθώς μπορεί να περιέχουν εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα και βαρέα μέταλλα.

Αν δεν σας αρέσει ο σολομός άλλα λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί, ο τόνος, η ρέγγα και η σαρδέλα και θα κάνει το ίδιο καλό στην καρδιά σας.