«Είμαι κάθετα αντίθετος και καταθέτω ένα τρανταχτό όχι σε ότι αφορά τουλάχιστον τη Δυτική Αττική, η οποία είναι πλέον κορεσμένη σε όλα τα επίπεδα», λέει στο newsbeast.gr ο δήμαρχος Μάνδρας, Γιώργος Δρίκος.

Και τονίζει ότι «οι κάτοικοι από την ημέρα που ενημερώθηκαν για το θέμα, είναι ανάστατοι και έτοιμοι να δώσουν το έναυσμα να πάμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν θέλουμε αυτά τα κέντρα στην περιοχή μας. Αυτά τα κέντρα είναι αιτία πολέμου».

Και αναφέρει για να στείλει διάφορα μηνύματα «Αν θέλουν να φιλοξενήσουν τέτοια κέντρα, να τα φιλοξενήσουν τότε στο Ελληνικό, τη Γλυφάδα, την Κηφισιά κ.ά. Η δυτική Αττική δεν μπορεί να είναι πια η χαβούζα και να δέχεται τους πάντες και τα πάντα με το έτσι θέλω».

Εξηγεί όμως τους λόγους που τα απορρίπτει. «Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πραγματικά χαρτιά και αυτό αποδεικνύεται από την ώρα που γίνεται προσπάθεια να γυρίσουν πίσω. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κι επειδή δεν θα μπορούν να φύγουν, θα γεμίσουμε τα στρατόπεδα με αλλοδαπούς και λαθρομετανάστες και θα γίνουμε εμείς μειονότητα στον τόπο μας.

Δεν δεχόμαστε κανένα άλλο πρόβλημα. Δεν είναι δυνατόν πια να προσθέσουμε ένα ακόμη πρόβλημα στα δεκάδες που έχει η περιοχή μας», καταλήγει ο κ. Δρίκος.