Νέες δυνατότητες νομικών σπουδών στην Ελλάδα έχουν οι απόφοιτοι Λυκείου από όλη τη χώρα με το πρόγραμμα υποτροφιών αριστείας 2017 του Κολλεγίου IdEF.

Το Κολλέγιο IdEF είναι επισήμως, το πρώτο και μοναδικό Κολλέγιο με πτυχιούχους εγγεγραμμένους στα βιβλία ασκουμένων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, με την ίδια ακριβώς διαδικασία που εφαρμόζεται για όλους τους πτυχιούχους Νομικών Σχολών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που πραγματοποίησαν το σύνολο των σπουδών τους στην αλλοδαπή.

ik6btk0u

Αλλά και το πρώτο και μοναδικό Κολλέγιο για το οποίο το υπουργείο Παιδείας αναγνώρισε, ότι, το πτυχίο Νομικής που απονέμεται από το Δημόσιο Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris 13 – Sorbonne Paris Cité, είναι επαγγελματικά ισοδύναμο προς τα πτυχία Νομικής των ελληνικών ΑΕΙ, χωρίς επιπρόσθετες εξετάσεις.

Παράλληλο μηχανογραφικό

Συχνά ένας υποψήφιος εισακτέος αναγκάζεται να αλλάξει τόπο κατοικίας ανάλογα με την σχολή εισαγωγής του με κόστος διαβίωσης που μπορεί να φτάσει τα 8.000 – 10.000 ευρώ ανά έτος.

Αφουγκραζόμενο τις αυξημένες ανάγκες, στις οποίες καλούνται τα ελληνικά νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν το Κολλέγιο IdEF προτείνει ένα «παράλληλο Μηχανογραφικό», που συναρτά την απόδοση του υποψηφίου 2017 με το ύψος της υποτροφίας.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους οι υποψήφιοι υποβάλλουν στο κολέγιο αντίγραφο του απολυτηρίου τους και το πλήθος των μορίων που συγκέντρωσαν.

9ivnwc44

Ανάλογα με τη βαθμολογική τους επίδοση θα μπορούν να συμμετάσχουν στις ακόλουθες κατηγορίες υποτροφιών:

  1. Απόφοιτοι Λυκείου που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων μεγαλύτερο η ίσο με τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ για το 2017 και πιστοποιούν επαρκή γνώση της Γαλλικής γλώσσας, μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας για το πρώτο έτος της Νομικής που αντιστοιχεί στο 75% των διδάκτρων.
  2. Απόφοιτοι Λυκείου που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων από 17.001 έως τη χαμηλότερη βάση εισαγωγής σε Νομική Σχολή Ελληνικού ΑΕΙ και πιστοποιούν επαρκή γνώση της Γαλλικής γλώσσας, μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας για το πρώτο έτος της Νομικής που αντιστοιχεί στο 50% των διδάκτρων.
  3. Απόφοιτοι Λυκείου που θα συγκεντρώσουν αριθμό μορίων από 16.500 έως 17.000 και πιστοποιούν επαρκή γνώση της Γαλλικής γλώσσας, μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφία αριστείας για το πρώτο έτος της Νομικής που αντιστοιχεί στο 25% των διδάκτρων.

Η επαρκής γνώση της γαλλικής γλώσσας πιστοποιείται από δίπλωμα επιπέδου Β2 ή ανώτερο ή από επιτυχή συμμετοχή σε εξέταση που διενεργείται από το Κολλέγιο IdEF πριν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους.

Οι υποτροφίες ανανεώνονται για το κάθε ένα από τα επόμενα έτη φοίτησης όταν ο υπότροφος συγκεντρώσει μέσο όρο 15 στα 20 στα μαθήματα του έτους.

mvxhwem9

Δηλώσεις ενδιαφερομένων για τις Υποτροφίες Αριστείας

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές / απόφοιτοι Λυκείου από όλη την Ελλάδα καταθέτουν την αίτηση στη γραμματεία του IdEF από την 1η/ 03/2017 ηλεκτρονικά.

Μετά την ανακοίνωση των βαθμών από το υπουργείο Παιδείας υποβάλλουν στο IdEF ηλεκτρονικά αντίγραφο του Απολυτήριου τους και βεβαίωση των μορίων που συγκέντρωσαν.

Νέες δυνατότητες αναγνωρισμένων Νομικών σπουδών για υποψήφιους φοιτητές με γονείς Δικηγόρους

Μέχρι σήμερα οι απόφοιτοι Λυκείου, γόνοι δικηγορικών οικογενειών, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δήλωναν, αποκλειστικά και μόνο τις ελληνικές Νομικές ή έφευγαν στην αλλοδαπή.

Από φέτος, λόγω και των εξελίξεων, μπορούν να επιλέξουν Νομικές σπουδές στο Κολλέγιο IdEF, με παράλληλη 4ετή μαθητεία στα γραφεία των γονέων τους.

Το Γαλλικό Κολλέγιο IdEF προτείνει Νομικές Σπουδές για σταδιοδρομία εντός ή/και εκτός Ελλάδας:

  • Τρίγλωσσες (Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά) Νομικές σπουδές στην Αθήνα ή/και στο Παρίσι, με παράλληλη 4ετή μαθητεία στα γραφεία των γονέων με σκοπό την απόσβεση των διδάκτρων, σε συνδυασμό με τις υποτροφίες αριστείας του Κολλεγίου IdEF.
  • Απόκτηση του 4ετούς Εθνικού Γαλλικού πτυχίου Νομικής του Δημόσιου Γαλλικού Πανεπιστημίου Paris 13 – Sorbonne Paris Cité που πιστοποιεί τη γνώση Γαλλικού Δικαίου.
  • Εξετάσεις επάρκειας ενώπιον της Μόνιμης Επιτροπής Δοκιμασίας Επάρκειας, που πιστοποιούν τη γνώση του Ελληνικού Δικαίου.
  • 18μηνη άσκηση όπως και οι πτυχιούχοι των Ελληνικών Νομικών Σχολών.
  • Εξετάσεις για νέους Δικηγόρους και σταδιοδρομία του νέου Δικηγόρου στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ή σε Γαλλόφωνες και αγγλόφωνες χώρες εκτός ΕΕ.