Υδρογόνο: Η λύση για μια «κλιματικά ουδέτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση & o βασικός μοχλός ανάπτυξης των επενδύσεων!

Το υδρογόνο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρώτη ύλη, ως καύσιμο ή ως φορέας ενέργειας και ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας. Έχει πολλές δυνητικές εφαρμογές στους τομείς της βιομηχανίας, των μεταφορών, της ενέργειας και των κτιρίων. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν εκπέμπει CO2 και κατά τη χρήση του εκλύονται σχεδόν μηδενικοί ατμοσφαιρικοί ρύποι. Ως εκ τούτου, αποτελεί σημαντικό τμήμα της λύσης για την επίτευξη του στόχου της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Αυτό είναι και το βασικό θέμα του  Webinar με θέμα: «Τεχνολογίες Υδρογόνου: Ο δρόμος προς την από-ανθρακοποίηση», που θα διεξαχθεί μέσω ZOOM την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023, 18:00 – 20:00, από τη Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College.

Η παγκόσμια δυναμική προς την κατεύθυνση της απο-ανθρακοποίησης της ενέργειας έχει θέσει το υδρογόνο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, αναδεικνύοντας τους πολλούς ρόλους του ως τεχνολογίας προορισμού.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί μέσω ZOOM

Δήλωσε συμμετοχή

Θεματικές

Δρ. Παναγιώτα Ποιμενίδου

Χημικός  Μηχανικός, MEng, PhD, ειδική εμπειρογνώμων σε θέματα Υδρογόνου 

«Οικονομία του Υδρογόνου: Ξεκλειδώνοντας την Ενεργειακή Μετάβαση» 

Δρ. Νίκος Ντάβος

Μηχανολόγος Μηχανικός, MEng, PhDc, Διαχειριστής του Cluster Βιοοικονομίας & Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας – CluBE 

«Από την βιοενέργεια στο βιοϋδρογόνο»

Τα ερωτήματα που αναδύονται είναι κρίσιμα:

  • Ποιος είναι ο ρόλος του υδρογόνου στην διαδικασία της απο-ανθρακοποίησης;
  • Μπορούμε να οικοδομήσουμε μια οικονομία υδρογόνου και ποιες είναι οι προκλήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση;
  • Υπάρχουν αποτελεσματικές και πρακτικά εφαρμόσιμες μέθοδοι παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου ή/και βιοϋδρογόνου
  • Πού βρίσκεται η Ελλάδα, από πλευράς ουσιαστικής προετοιμασίας, για την σταδιακή της ένταξη στη νέα «οικονομία του υδρογόνου»

Με τη βοήθεια των εισηγητών, θα δούμε τις ραγδαίες, τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς των τεχνολογιών υδρογόνου και θα απαντήσουμε στο γιατί το υδρογόνο, αλλά και το βιοϋδρογόνο, ήρθαν κυριολεκτικά για να μείνουν.

Συντονισμός

Δρ. Αγγελική Καραλή

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Σχολής Μηχανικών, Mediterranean College 

Γιάννης Καραλής

Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος, MSc Renewable Energy Engineering, Mediterranean College. 

MSc Renewable Energy Engineering

Οι Τεχνολογίες Υδρογόνου θα περιληφθούν στο MSc Renewable Energy Engineering, το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις ΑΠΕ, το οποίο προσφέρεται από το Mediterranean College σε συνεργασία με το University of Derby (TOP50, Guardian University Guide 2023). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξειδίκευση αποφοίτων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων, που συνδέονται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τις εφαρμογές τους. Στους απόφοιτους απονέμεται ο μεταπτυχιακός τίτλος MSc του βρετανικού πανεπιστημίου, ο οποίος αναγνωρίζεται ισότιμα και στην Ελλάδα.

Μάθε περισσότερα για το πρόγραμμα

H Σχολή Μηχανικών του Mediterranean College λειτουργεί από το 2005, ανοίγοντας το δρόμο για την παροχή ιδιωτικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, στον τομέα του Engineering. Σήμερα, συνεργάζεται με το University of Derby και, επιπλέον, παρέχει MEng (Integrated Masters Degree) Masters στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού και του Μηχανολόγου Μηχανικού, καθώς και το προαναφερθέν Μεταπτυχιακό στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Στα πλεονεκτήματα της Σχολής συγκαταλέγονται:

  • Τα προγράμματα οδηγούν στην απόκτηση επαγγελματικών δικαιωμάτων μέσω του Engineering Council της Βρετανίας και μπορούν να εξασφαλίσουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα (chartered engineer status) και στην Ελλάδα.
  • Το Mediterranean College διαθέτει άρτια υλικοτεχνική υποδομή για την υποστήριξη των εργαστηριακών μαθημάτων και των διπλωματικών εργασιών, καθώς και ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων εταιριών & εργαστηρίων.
  • Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ερευνητικά projects και συνέδρια, να έρθουν σε επαφή με εξειδικευμένους επαγγελματίες της αγοράς και να δημοσιεύσουν το έργο τους σε ακαδημαϊκά περιοδικά.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στα προγράμματα σπουδών και τις δυνατότητες χρηματοδότησης.

Γίνονται δεκτές μετεγγραφές φοιτητών από Πανεπιστήμια, Κολλέγια & ΙΕΚ (αναγνώριση μαθημάτων).

Mediterranean College

Αθήνα: Κοδριγκτώνος 13 & Πατησίων 94, 10434, Τ: +30 210 8899600

Αθήνα: Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Τ: +30 210 8899600

Γλυφάδα: Αχιλλέως 33 & Λ. Βουλιαγμένης 65, 16675, Τ: +30 210 8899600

Θεσσαλονίκη: Ίωνος Δραγούμη 21, 54625, T: +30 2310 287779

medcollege.edu.gr | [email protected]