Μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης (14/6) συνεχίζονταν οι έρευνες στα ανοιχτά της Πύλου για την ανεύρεση επιζώντων έπειτα από τη ναυτική τραγωδία με θύματα μετανάστες. Ως τώρα, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 79, ενώ διασώθηκαν 104 άνθρωποι.

Αργά το βράδυ κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας πλοίο του λιμενικού που μετέφερε τις σορούς που είχαν περισυλλεγεί και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega, οι άνδρες του λιμενικού μετέφεραν τις σορούς σε σακούλες και τις τοποθέτησαν σε ψυγεία, που είχαν φτάσει νωρίτερα στο σημείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, «ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί» κι αυτό γιατί τα σκάφη που επιχειρούσαν ακόμη και μετά τη δύση του ηλίου επέστρεψαν στο λιμάνι της Καλαμάτας δίχως να έχουν βρει επιζώντες στη θάλασσα.

«Στα αμπάρια υπήρχαν περίπου 100 παιδιά»

Στο μεταξύ, οι αρχές ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ακούσουν τις μαρτυρίες των διασωθέντων του ναυαγίου. Ωστόσο, το Mega αποκάλυψε τη μαρτυρία ενός μετανάστη που αμέσως μετά τη διάσωσή του μίλησε με γιατρό και του τόνισε πως στο αλιευτικό σκάφος επέβαιναν και παιδιά, με περίπου 100 να βρίσκονται στα αμπάρια.

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «Ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τα άτομα που έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής είναι ηλικίας 16 έως 41 ετών.