Με τον δικό τους τρόπο είπαν «αντίο» στα θύματα του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Καλαμαριάς που συναντήθηκαν στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού την Παρασκευή (7/4).
Οι μαθητές σήκωσαν πανό με συγκινητικά μηνύματα για τους 57 νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών. «Είτε με τα κέρδη, είτε με τη ζωή», «είμαστε όλοι στο ίδιο βαγόνι», είναι μερικά από τα μηνύματα που έγραψαν οι μαθητές ενώ στην εκδήλωση μίλησε και η μητέρα ενός εκ των θυμάτων.
Στην εκδήλωση, όπως μεταδίδει το thestival.gr υπήρχαν και 57 λευκά μπαλόνια, ένα για κάθε θύμα του δυστυχήματος.
Η Ελένη Γκανίδου, καθηγήτρια στο 9ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς και μητέρας ενός 22χρονου που σκοτώθηκε στα Τέμπη ανέβηκε στο βήμα και είπε: «Θέλεις να πάρεις γρήγορα το πτυχίο σου. Είσαι πάντα χαμογελαστός, περνάς ένα υπέροχο τριήμερο στην Αθήνα με τη φίλη σου και ανεβαίνεις στο τραίνο για την επιστροφή. Είμαστε στη Λάρισα, έχουμε μία ώρα καθυστέρηση μου είπες στις 23:00. Λίγο πριν τα Τέμπη δίψασες».
«Σηκώθηκες και πήγες στο μπαρ για να πάρεις ένα μπουκάλι νερό και ξαφνικά… Έγινε ατύχημα, δεν μπορώ να βρω τον Γιώργο, μου είπε στο τηλέφωνο η φίλη σου λίγο αργότερα. Από εκείνη τη στιγμή σε περιμένουμε, εσύ όμως δεν θα γυρίσεις ποτέ. Πόσο κοστίσει στη σύγχρονη Ελλάδα ένα μπουκάλι νερό; Ένα ευρώ ή μία ανθρώπινη ζωή; Αντίο λατρευτό μου παιδί, θα σε αγαπάμε πάντα. Ήταν μόνο ανθρώπινο λάθος;» πρόσθεσε.
Όπως επεσήμανε η μητέρα του 22χρονου οι γονείς των θυμάτων ξεκίνησαν μία ηλεκτρονική ψηφοφορία για κατατεθεί αίτημα στη Βουλή, για τη δίωξη πολιτικών προσώπων που ευθύνονται στα το δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά προστατεύονται από τη νομοθεσία.
Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών, απαγγελία λογοτεχνικών έργων, ζωντανή μουσική και ειδικά επιλεγμένα τραγούδια, εικαστικά δρώμενα.
Οι μαθητές έφτιαξαν που αποχαιρέτησαν τους 57 νεκρούς έφτιαξαν χαρτόνια με συγκλονιστικά μηνύματα για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, όπως το «πάρε με (οτ)αν φτάσεις» και το «στείλε όταν φτάσεις, δεν έφτασε ποτέ. Εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ».