Με «λειτουργικό έμφραγμα» και μάλιστα οξύ, απειλείται άμεσα ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) της Ρόδου, καθώς με σχετική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επικύρωσε στις 6 Δεκεμβρίου 2010 ο αρμόδιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κλείνουν όλοι οι ανεξέλεγκτοι χώροι απόρριψης σκουπιδιών (χωματερές) που υπήρχαν σε Ρόδο, Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελλόριζο και οι όγκοι των σκουπιδιών θα μεταφέρονται πλέον στο μοναδικό ΧΥΤΑ της περιοχής που θα λειτουργεί στη Ρόδο!

Το γεγονός αυτό, έχει σημάνει τον «συναγερμό» στη νέα δημοτική αρχή της Ρόδου, καθώς τα πρόστιμα που προβλέπονται αν εντοπιστούν να λειτουργούν μετά τις 28 Δεκεμβρίου οι χώροι αυτοί, ανέρχονται στο ποσό των 21 εκατομμυρίων ευρώ, όπως δημοσιεύει η Ροδιακή!

Για τον λόγο αυτό υπήρξε εσπευσμένα ευρεία συνεδρίαση της νέας δημοτικής αρχής Ρόδου με υπηρεσιακούς παράγοντες και στελέχη της ΔΕΚΡ έτσι ώστε να συζητηθούν διεξοδικά όλες οι σχετικές ενέργειες που απαιτούνται να γίνουν.

Στο θέμα αναφέρθηκε χθες και ο νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης στην διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, περιγράφοντας την κατάσταση αυτή ούτε λίγο ούτε πολύ ως εξωπραγματική.