Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης ζήτησε την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς όπως δήλωσε «το ελληνικό εμπόριο ελπίζει ότι η Χριστουγεννιάτικη αγορά θα αποτελέσει μια ευχάριστη παρένθεση ανάμεσα στο πρωτόγνωρο 2010 και το απρόβλεπτο 2011».

Ο κ. Κορκίδης σημειώνει ότι την Κυριακή που μας πέρασε τα εμπορικά καταστήματα ήταν μισογεμάτα και όχι μισοάδεια ενώ οι έμποροι πωλούν με τις όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότερες και χαμηλότερες τιμές.

«Οι έλληνες έμποροι εν μέσω κλίματος κοινωνικής και οικονομικής δυσαρέσκειας, προσπαθούν να διατηρήσουν τη λάμψη των εορτών και δίνουν τη μάχη τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν την προτίμηση των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων και συνταξιούχων, αναπληρώνοντας το χαμένο τους δώρο με χαμηλές τιμές» είπε. Και συνέχισε λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι ο μέσος έλληνας καταναλωτής σκοπεύει να διαθέσει την περίοδο των εορτών περίπου 400 ευρώ για τα Χριστουγεννιάτικα δώρα, ποσό πολύ μικρότερο από τα προηγούμενα χρόνια, «δείχνει ότι προσπαθεί να διατηρήσει την χαρά της οικογένειάς του και να παραμείνει αξιοπρεπής στις κοινωνικές υποχρεώσεις του».

Η αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των μέσων μαζικής μεταφοράς, θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να επισκεφτούν τις κεντρικές αγορές και τους εμπορικούς δρόμους, χωρίς εμπόδια και επιπλέον επιβάρυνση.