Εικόνες από το δωμάτιο όπου νοσηλεύτηκε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο της Πάτρας είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη (1/3) ενώ παράλληλα ιατρικές πηγές σχολίασαν τα όσα είπε η μητέρα της κοπέλας για τις ενοχλήσεις που ένιωθε το παιδί και την ανάνηψη που της έκαναν οι γιατροί.

Οι Αρχές συνεχίζουν τις έρευνας για να λύσουν το μυστήριο που καλύπτει τους θανάτους των τριών παιδιών από την ίδια οικογένεια στην Πάτρα ενώ η ιατροδικαστής που υπέγραψε την έκθεση για τον θάνατο της μικρής Μαλένας είπε σε συνέντευξή της πως «θα γίνει μία άτυπη ανασκόπηση του περιστατικού για να γίνει μία αξιολόγηση εκ νέου των ιατροδικαστικών ευρημάτων με βάση πια του γεγονότος που δεν γνωρίζαμε, για τους άλλους δύο θανάτους που μεσολάβησαν εκ των υστέρων».

Η μητέρα της Τζωρτζίνας όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Alpha TLive που δημοσίευσε εικόνες από το δωμάτιο του κοριτσιού επιβεβαίωσε πως η κόρη της και η ίδια ήταν στο δωμάτιο που έχει δύο κρεβάτια.

Οι εικόνες που προβλήθηκαν από την εκπομπή δείχνουν πως πρόκειται για έναν ενιαίο μεγάλο χώρο που χωρίζεται με μία μεσοτοιχία με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε δύο δωμάτια.

Τι άκουσε και είδε η μητέρα του παιδιού που νοσηλευόταν στον διπλανό θάλαμο από τη Τζωρτζίνα

Η μητέρα του παιδιού που νοσηλευόταν στο διπλανό δωμάτιο από τη Τζωρτζίνα μίλησε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ» τονίζοντας πως ήταν εκεί την ημέρα που το κορίτσι έπαθε ανακοπή.

«Έβγαινα από την πόρτα και εκείνη τη στιγμή είδα τη μητέρα της Τζωρτζίνας να πηγαίνει και να χτυπά παρατεταμένα το κουδούνι για να καλέσει τις νοσοκόμες και τότε μου είπε πως έπαθε ανακοπή και να μην πάμε πουθενά» είπε χαρακτηριστικά.

Ιατρικές πηγές σχολιάζουν τους ισχυρισμούς της μητέρας της Τζωρτζίνας για την κατάσταση της μικρής

Με αφορμή τα όσα δήλωσε η μητέρα της Τζωρτζίνας για τις ενοχλήσεις, «τα τινάγναματα» όπως αναφέρθηκαν που ένιωθε η μικρή και ζήτησε να πάει σε γιατρό ιατρικές πηγές που μίλησαν στην εκπομπή του Alpha Tlive επισημαίνουν πως όταν ολοκληρώθηκε ο ιατρικός έλεγχος της Τζωρτζίνας δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα και ότι ουδέποτε απέδωσαν τα συμπτώματα σε ψυχολογικά αίτια.

«Όταν ολοκληρώθηκε ο έλεγχος για τον οποίο ήρθε για αυτά τα τινάγματα της είπαμε ότι δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε, ότι στο παιδί δεν βρίσκουμε κάτι και ότι μπορούν να φύγουν» επισημαίνουν οι ιατρικές πηγές.

«Δεν της είπαμε ότι είναι ψυχολογικό με τίποτα, κανένας δεν της είπε ότι είναι ψυχολογικό. Ούτε ο νευρολόγος, ούτε όλοι αυτοί που το είδαν το παιδί. Αν πιστεύαμε ότι είναι ψυχολογικά τα αίτια θα είχαμε φωνάξει παιδοψυχίατρο που έχουμε δίπλα μας ή ψυχολόγο» αναφέρουν.

«Θα είχαμε φωνάξει δεν υπάρχει περίπτωση, εδώ για άλλα και για άλλα φωνάζουμε. Εμείς δεν είχαμε διαγνώσει ποτέ βρογχοπνευμονία. Η βρογχοπνευμονία είναι μια ακτινολογική διάγνωση. Θα πρέπει στην ακτινογραφία να φαινόταν κάτι. Δεν μπορούμε να μιλήσουν για βρογχοπνευμονία όταν δεν υπάρχει αυτή η ακτινογραφία. Με το που τελειώσαμε και ήταν έτοιμη να φύγει, να πάρει εξιτήριο η μητέρα μας ανέφερε πως έκανε εμετό. Οπότε της είπαμε πως θα παραμείνει για να την παρακολουθήσουμε μήπως έχει κάποια ίωση. Ήταν συμπληρωμένα τρία 24ωρα και στο τέταρτο έγινε όλο αυτό. Δεν διαγνώσαμε κάτι γιατί δεν υπήρχε κάτι ανησυχητικό» συμπληρώνουν.

Η μικρή Τζωρτζίνα

Την Κυριακή στις 11 Απριλίου ενώ η 9χρονη κοιμάται η μητέρα της όπως είπε είδε το οξύμετρο να ανεβαίνει και πάλι. «Ξαφνικά ξυπνάει, σηκώνεται και μου λέει ”ιιιι”και πέφτει πίσω. Είμαι πανικόβλητη και βγαίνω και φωνάζω τους γιατρούς που ήταν στον διάδρομο και έρχονται κατευθείαν» δήλωσε η μητέρα της Τζωρτζίνας σε συνέντευξή της στις Αλήθειες με τη Ζήνα.

Ιατρικές πηγές διευκρίζουν στην εκπομπή Tlive πως οι γιατροί δεν ήταν στον διάδρομο και πως όλα τα στοιχεία προκύπτουν εγγράφως. «Υπάρχει το ιστορικό όλα είναι γραμμένα. Υπάρχουν μαρτυρίες τεσσάρων ανθρώπων, γιατρών και νοσηλευτών. Η μητέρα τους βρήκε στο γραφείο τους, το νοσοκομείο δεν είναι μεγάλο. Εάν βγαίνατε και φωνάζατε έναν γιατρό θα ερχόταν» ξεκαθαρίζουν.

H μητέρα υπογράμμισε πως οι γιατροί επανέφεραν την Τζωρτζίνα μετά από 55 λεπτά προσπάθειας. «Αυτό το επεισόδιο που είχε της έφερε το προβληματάκι που είχε μετά» πρόσθεσε η μητέρα στη συνέντευξή της.

«Το παιδί ήταν πεθαμένο»

Ο αναισθησιολόγος που κατάφερε να επαναφέρει το κορίτσι μετά το επεισόδιο που είχε μίλησε στον Alpha και αποκάλυψε: «Ήταν μία από τις δυσκολότερες στιγμές της καριέρας μου, λόγω της διάρκειας, της συγκινησιακής φόρτισης λόγω του ότι είχαμε να κάνουμε με ένα παιδί. Κράτησε τουλάχιστον 45 με 50 λεπτά η ανάνηψη. Το παιδί ναι ήταν πεθαμένο» σημείωσε.

«Κατά τη διάρκεια της ανάληψης έμαθα για τον θάνατο των αδερφών της Τζωρτζίνας και μετά έκλαιγα με λυγμούς» είπε ο γιατρός.