Οι γονείς των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα σε διάστημα τριών ετών παραχώρησαν σήμερα την πρώτη τους τηλεοπτική συνέντευξη, θέλοντας να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τη σοκαριστική υπόθεση. «Μια οικογένεια όταν έχει τα προβλήματά της, δεν σκοτώνει τα παιδιά της για κανέναν λόγο», τόνισε, μεταξύ άλλων, η μητέρα των παιδιών.
«Η Τζωρτζίνα ήταν πάνω από όλους και από όλα. Βέβαια με τόσα που έχουμε περάσει σαν οικογένεια μπορεί και κάποια στιγμή να είχαμε κι εμείς τα προβλήματά μας. Και τονίζω: Δεν σημαίνει ότι μια οικογένεια όταν έχει τα προβλήματά της, δεν σκοτώνει τα παιδιά της για κανέναν λόγο. Ούτε για να φέρει τον άντρα πίσω, ούτε για να φέρει τον άντρα πίσω, ούτε τίποτα από όλα αυτά που έχω ακούσει», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
«Είναι δύσκολο και για τους δυο μας αυτό το πράγμα. Είναι μη διαχειρίσιμο, όμως υπήρχε η Τζωρτζίνα. Αν χανόμασταν εμείς το παιδί μας τι θα γινόταν; Οπότε υπήρχε η Τζωρτζίνα. Τώρα που έφυγε η Τζωρτζίνα, αν με ρωτάς, δεν με έχουν αφήσει να σκεφτώ. Από τις 29 του μήνα μέχρι σήμερα το μόνο που ακούω είναι: “είσαι φόνισσα, είσαι δολοφόνος, τα σκότωσες, έχεις το τέλειο έγκλημα”. Εντάξει… Πόσο;», συνέχισε η ίδια.
Η απάντηση στις αιχμές γιατί ήταν μόνο εκείνη μαζί τους όταν πέθαιναν
Σε όσους αφήνουν αιχμές και αναρωτιούνται πώς γινόταν κάθε φορά που πέθανε ένα παιδί της να ήταν μόνο εκείνη παρούσα θέλησε να απαντήσει η μητέρα της Ίριδας, της Τζωρτζίνας και της Μαλένας.
«Τονίζεται ότι πάντα ήταν η μαμά, λόγω covid δεν μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο. Καμία μαμά δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο να κάθεται σπίτι της και να είναι ο μπαμπάς, η γιαγιά. Το θεωρώ ανόητο. Δεν νομίζω σε κανένα νοσοκομείο να έχει ένας ασθενής έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή από πάνω του, έχει τονιστεί και αυτό. Πώς θα ήταν παρουσία γιατρών; Όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Θεωρώ ανόητη την έμφαση που δίνεται στο μόνη της και στους γιατρούς» είπε.
Τι λένε οι γονείς για τους θανάτους των τριών κοριτσιών
Οι γονείς της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας περιέγραψαν στη συνέντευξή τους όσα έγιναν. Υπενθυμίζουμε ότι ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αθηνών.
«Το 2013 γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ένα παιδί υγιέστατο μέχρρι τη μέρα που έπαθε την πρώτη της ανακοπή. Το 2015 γεννιέται η Μαλένα, μέχρι το 2019 είχε κάποια προβλήματα, όπως όλα τα παιδάκια. Κανένα σοβαρό πρόβλημα. Ξαφνικα ξυπνάει και έχει πρησμένους λεμφαδένες δεξιά. Η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα» λέει η μητέρα στην κάμερα.
Και συνεχίζει: «Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Έκανε μόνο μία χημειοθεραπεία 23 ώρες πριν καταλήξει και τελικά ξαφνικά κατέληξε. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Έγινε νεκροψία, έγιναν τοξικολογικές βγήκαν καθαρές και έγιναν οι ιστολογικές και μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια. Βάσει γιατρών δεν ήταν εμπεριστατωμένο. Και έτσι κινηθήκαμε νομικά βάσει του πορίσματος».
Καταλήγοντας η μητέρα είπε: «Ήταν ένα παιδί που έτρωγε, έπαιζε, χόρευε. Ξαφνικά κοιμόταν ξύπνησε, με κοίταξε, προσπαθούσε να αναπνεύσει έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς μέχρι να γυρίσουν είχε καταλήξει»
Για την Ίριδα: Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα
Η μητέρα μίλησε και για την απώλεια του δεύτερου παιδιού τους, την Ίριδα.
«Γεννήθηκε το 2021, ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι. Σε μια επίσκεψη σε παιδίατρο άκουσε φύσημα. Πήγαμε σε καρδιολόγο, δεν βρέθηκε κάτι. Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7:30 ξαναμπήκα γιατί πάλι έκλαψε και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια, με ένα πανί με αίμα. Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, μέσα στον πανικό μου. Της κάναμε μαλάξεις αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. Μετά από πολύ δουλειά και μελέτη στην καρδιά της από γιατρό στα Γιάννενα βρέθηκε ένα εκ γεννητής σπάνιο σύνδρομο, αγενεσία στο φλεβόκομβο» ανέφερε.