Για τις εφιαλτικές στιγμές που ζουν οι υγειονομικοί στα νοσοκομεία λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού μιλά ο πνευμονολόγος, Δρόσος Τσαβλής, αλλά και τους ανεμβολίαστους, μερίδα των οποίων μετανιώνει όταν βλέπει ότι η κατάσταση που ζει είναι δραματική.
«Ως ιδιώτης γιατρός μαζί με τους συναδέλφους μας τα τελευταία δύο χρόνια προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στην πανδημία αναχαιτίζοντας και κρατώντας τα περιστατικά όσο μπορούσαμε στα σπίτια τους προσπαθώντας να βοηθήσουμε τους συναδέλφους στο Ε.Σ.Υ. οι οποίοι πραγματικά εδώ και δύο χρόνια υπερβάλλουν εαυτόν και έχουν καταρρακωθεί» είπε αρχικά μιλώντας στο Mega ο κ. Τσαβλής.
«Με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να προσφέρουμε στα νοσοκομεία έχουμε μοιραστεί κάποιοι πνευμονολόγοι και παθολόγοι που έχουμε σύμβαση με το ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία της βορείου Ελλάδος. Εγώ τοποθετήθηκα στη Α’ πτέρυγα covid στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και η κατάσταση η οποία αντίκρυσα δυο βδομάδες πριν ήταν χειρότερη από αυτή που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου» πρόσθεσε.
«Βλέπω συναδέλφους να τρέχουν όλο το εικοσιτετράωρο, ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές και άνθρωποι που δίνουν αγώνα να επιβιώσουν και οι περισσότεροι είναι ανεμβολίαστοι» ανέφερε για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.
«Υπάρχουν άνθρωποι που κλαίνε μετανιωμένοι, αποδίδουν την πράξη τους να μην εμβολιαστούν σε κάποιο συγγενικό η φιλικό πρόσωπο και κάποιοι συνεχίζουν να επιμένουν» σημείωσε για τους ανεμβολίαστους.
«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί οι άνθρωποι παραμένουν αμετάπειστοι και δεν μετράει ο λόγος των επιστημόνων που καθημερινά ακούν και διαβάζουν για να αλλάξουν γνώμη» κατέληξε ο κ. Τσαβλής.
Ματίνα Παγώνη για Όμικρον: Δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί
«Αυτά τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας για να ξέρουμε τι γίνεται είναι ότι περιμένουμε σε μια εβδομάδα να μας πουν αν καλύπτεται από το εμβόλιο που ελπίζουμε ότι θα καλύπτεται» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη για τη μετάλλαξη Όμικρον, σχολιάζοντας πως οι εταιρείες είναι έτοιμες να βγάλουν εμβόλιο.
«Η Όμικρον έχει ένα στοιχείο παραπάνω από τη Delta και δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί, ότι έχει 32 μεταλλάξεις αυτό στην πρωτεΐνη της ακίδας είναι λίγο δύσκολο δεν ξέρουμε πώς θα συμπεριφερθεί. Προς το παρόν όμως τα στοιχεία που έχουμε και από το εξωτερικό την περνάνε σαν γρίπη» ανέφερε.
Τέλος, για το κλείσιμο των σχολείων, η Ματίνα Παγώνη υποστηρίζει ότι «τα παιδιά δεν μπορούμε να τα κλείσουμε στο σπίτι όταν έχουμε εμβολιάσει το 67% του πληθυσμού».