Εισβολή στο υπουργείο Περιβάλλοντος έκαναν χθες το απόγευμα μέλη του Ρουβίκωνα. Ομάδα 24 ατόμων μπήκε από την κύρια είσοδο στο ισόγειο του υπουργείου και πέταξαν τρικάκια με τη φράση «Κράτος εμπρηστής».

Τέσσερις εξ αυτών ανέβηκαν στον 6ο όροφο με σκοπό να μπουν στα γραφεία των υπουργών, χωρίς να το καταφέρουν, ενώ άλλα μέλη του Ρουβίκωνα ανήρτησαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου οπως μετέδωσε το Mega.

H Αστυνομία προσήγαγε 24 άτομα (19 άνδρες και 5 γυναίκες) στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας από κοινού και σε 20 εξ αυτών για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Σήμερα το πρωί θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η παρέμβαση, σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Ρουβίκωνα, έγινε για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν Αττική και Εύβοια.

«Είναι λοιπόν η καταστροφή μισού εκατομμυρίων στρεμμάτων δάσους, είναι τα τόσα καμένα σπίτια, είναι η απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας μεροκαματιάρηδων αγροτών, μελισσοκόμων, ρετσινάδων στην Εύβοια, υπόθεση τριών ημερών δημοσιότητας;» αναρωτιούνται.

«Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε αυτό το καλοκαίρι. Ούτε τι έγινε τα προηγούμενα. Να μη ξεχάσουμε τους αγώνες των ντόπιων για την χορήγηση αξιοπρεπών αποζημιώσεων στους πληγέντες, για τη θωράκιση του τόπου τους από νέες καταστροφές, για την ανασυγκρότησή του ώστε να μη γίνει χώρος προέλευσης εσωτερικών προσφύγων» αναφέρουν σε άλλο σημείο.