Φωτιά εκδηλώθηκε στις 2 το πρωί σε δασική έκταση και συγκεκριμένα στο δεύτερο λιμανάκι, στην περιοχή Δασκαλειό στην Κερατέα.

Επιτόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 12 πυροσβέστες οι οποίοι έσβησαν γρήγορα την φωτιά, που όμως έκαψε περίπου 60-70 στρέμματα με πουρνάρια και άλλη χαμηλή βλάστηση. Το ευτύχημα ήταν ότι δεν είχε δυνατούς ανέμους και το αεράκι που φυσούσε κατηύθυνε την φωτιά μακριά από τα σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν ήδη βρεθεί υπολείμματα φωτοβολίδας στο σημείο από το οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την Κρατική Ασφάλεια της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

«Έπεσαν δύο φωτοβολίδες από πιστόλι. Υπάρχουν βίντεο και μάρτυρες στην παραλία» είπε μιλώντας στο Open ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς καταγγέλοντας εμπρησμό.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση του οικισμού. «Ευτυχώς περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι που μπόρεσαν τα πυροσβεστικά και αναπτύχθηκαν και την περιόρισαν τη φωτιά. Υπήρξε εκκένωση με το 112 στις 3:30, είχαμε φέρει τρία λεωφορεία από το δήμο για να πάει ο κόσμος στην παραλία. Μετά η φωτιά περιορίστηκε» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για την επιλογή της φωτοβολίδας για την πρόκληση της πυρκαγιάς ο κ. Λουκάς επισήμανε: «Μου κάνει εντύπωση, δίνεις πιο πολύ στόχο, θα ήταν πιο εύκολο για έναν δράστη να βγάλει τη φωτιά και να φύγει».

(εξωτερική φωτογραφία αρχείου)