Στην εκκένωση του Κέντρου Υγείας στο Μαντούδι Ευβοίας αναφέρεται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με δήλωσή του, «η φωτιά είναι ακόμη 7 χιλιόμετρα μακριά», ενώ «τα ιατρεία του κέντρου υγείας μεταφέρθηκαν προσωρινά και εξετάζουν ασθενείς στο Δημοτικό σχολείο στο κέντρο του Μαντουδίου».

Στη συνέχεια της δήλωσής του, ο κ. Γιαννάκος σημειώνει: «Κορονοϊός και πυρκαγιές δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας. Μετά τους υγειονομικούς που πολεμάνε επί ενάμιση χρόνο την πανδημία ήρθε η σειρά των πυροσβεστών να δίνουν άνισες μάχες στα πύρινα μέτωπα.

Με ελλείψεις στη στελέχωση και τον εξοπλισμό.

Ο καθένας πιά αντιλαμβάνεται πόσο απαραίτητες είναι οι προσλήψεις σε αυτούς τους τομείς. Πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ συγχαίρει τους πυροσβέστες και εύχεται περαστικά «στους 4 ήρωες εθελοντές πυροσβέστες που νοσηλεύονται στο ΚΑΤ εκ των οποίων οι δύο στη ΜΕΘ. Η αυτοθυσία να περάσουν μέσα από τις φλόγες να σώσουν ζωές και περιουσίες, η μάχη τους για να σώσουν τη ζωή τους όταν τους έζωσαν οι φλόγες συγκλονίζουν».

Τέλος, συγχαίρει «τους συναδέλφους διασώστες του ΕΚΑΒ που απεγκλωβίζουν πολίτες και διακομίζουν τραυματίες από τις φωτιές».

Νωρίτερα, θυμίζουμε, έγινε γνωστό πως με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.