Μαίνεται η φωτιά στην Ηλεία, για δεύτερη νύχτα, με τις φλόγες να απειλούν, αυτή την ώρα, το χωριό Κολίρι.

Σύμφωνα με το patrisnews.com, η πυρκαγιά που καίει στην περιοχή ανάμεσα σε Λαμπέτι και Κολίρι μαίνεται με αυξανόμενη ένταση.

Δείτε φωτογραφίες από το μέτωπο της φωτιάς:

Νωρίτερα απόψε, το τοπικό Μέσο ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί σχεδόν 19 χωριά στην περιοχή.

Κατά την ίδια πηγή, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη και επιχειρούν για τον έλεγχο και την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ωστόσο βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμη και με νέες αναζωπυρώσεις στη Μουριά και στα Κάμενα.

Στο χωριό του Λάλα, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, η φωτιά καίει με αμείωτη ένταση και έχει καταστρέψει ήδη σπίτια και επιχειρήσεις.

🔥🔥🔥🔥Απίστευτο βίντεο από την περιοχή Λάλα στον Νόμο Ηλείας πριν 2 ώρες. Αυτή την στιγμή η φωτιά είναι ακόμα ανεξέλεγκτη. Ζητούν εθελοντές άμεσα για βοήθεια

Posted by Forecast Weather Greece on Thursday, August 5, 2021

Στο χωριό Λούβρο, εξάλλου, το τοπικό Μέσο μετέδωσε λίγο μετά τις 9 το βράδυ πως οι αρχές πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια των κατοίκων και τους ενημερώνουν να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς απειλείται από τις φλόγες που πλησιάζουν.

Υπενθυμίζεται πως η πυροσβεστική βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική και Εύβοια, μεταξύ άλλων περιοχών, με το σύνολο της χώρας να δοκιμάζεται καθώς ξημερώνει η τέταρτη μέρα με δεκάδες εστίες σε όλη την Ελλάδα, και «συναγερμό» από την Πολιτική Προστασία για ακόμη πιο δύσκολες μέρες.