Την άμεση διερεύνηση των συνθηκών θανάτου 59χρονου εργάτη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την απόδοση ευθυνών ζητεί, με σημερινή ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).

«Το εργατικό δυστύχημα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και ο θάνατος του 59χρονου εργαζόμενου, που παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, με τον αριθμό συνεχώς να μεγαλώνει και την πολιτεία να παρακολουθεί χωρίς την ουσιαστική επιβολή μέτρων στους χώρους εργασίας», αναφέρει το ΕΚΘ και ζητεί τη λήψη αυστηρότερων και πιο ουσιαστικών μέτρων στους χώρους εργασίας, με καλύτερους και εξονυχιστικούς ελέγχους.

Εκφράζει δε, τη βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του 59χρονου.

Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ: Διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος

Την ουσιαστική διερεύνηση των αιτιών του θανατηφόρου ατυχήματος που σημειώθηκε στο εμπορικό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου ένας 59χρονος λιμεναργέτης, που εκτελούσε εργασίες εναπόθεσης φορτίου, έχασε τη ζωή του μετά από τραυματισμό στα δύο κάτω άκρα από περονοφόρο μηχάνημα (ΚΛΑΡΚ) ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

«Ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του και προστέθηκε στο μακρύ κατάλογο των θυμάτων από εργατικά ατυχήματα. Ο συνάδελφος Δημήτρης Θηρίου, λιμενεργάτης στον ΟΛΘ, ήταν αγωνιστής, ενεργός συνδικαλιστής όλα τα χρόνια που υπηρέτησε στον ΟΛΘ και μάλιστα είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Φορτοεκφορτωτών Λιμένα Θεσσαλονίκης» σημειώνει η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ.

«Αναμένουμε να γίνει ουσιαστική διερεύνηση των αιτιών του θανατηφόρου ατυχήματος και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη ανάλογων ατυχημάτων» τονίζει η Ένωση και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του 59χρονου και στους συναδέλφους του στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.