Το SMS έφυγε από την ζωή μας και οι εμπορικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άρχισαν σιγά σιγά να γεμίζουν ξανά καθώς οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τα ανοικτά καταστήματα χωρίς ραντεβού, παρά μόνο με τον όρο να ακολουθούν τα υγειονομικά μέτρα, όπως τη χρήση μάσκας και τις αποστάσεις.

Στην οδό Ερμού, οι υπεύθυνοι των μεγάλων καταστημάτων αντιμετωπίζουν την καινούργια κατάσταση με αισιοδοξία, φροντίζοντας ταυτόχρονα για την τήρηση των αποστάσεων λόγω των περιορισμών κατά του κορονοϊού.

Δείτε τo φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:

Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάνης Κέμμος

Τα επόμενα βήματα «χαλάρωσης» μέχρι τον Ιούνιο

14 Μαΐου

Τα μουσεία ανά την επικράτεια υποδέχονται ξανά το κοινό σήμερα 14 Μαΐου. Με μέτρα προστασίας θα λειτουργήσουν τα αναψυκτήρια (ανάλογα της εστίασης), όπως και τα πωλητήρια (ανάλογα των εμπορικών καταστημάτων).

Ανοίγουν τα καζίνο σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα γραφεία συνοικεσίων, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο των υπηρεσιών δραματολογίας (1/25 – μάσκα – απόσταση 2 μέτρα – αποφυγή σωματικής επαφής – καθορισμένο ραντεβού – self test.

Για λίγο αργότερα και συγκεκριμένα για τις 17 Μαΐου μετατίθεται η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

Στις 21 Μαΐου ανοίγουν οι θερινοί κινηματογράφοι με κανόνες.

Στις 28 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν και οι ανοιχτοί πολιτιστικοί χώροι.

Τρεις ημέρες μετά 31 Μαΐου ανοίγουν μετά από μήνες τα γυμναστήρια με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο που προβλέπει αναλογία του πληθυσμού 1/10 τ.μ., ενώ είναι υποχρεωτικά τα 2 self tests για τους εργαζόμενους

Την ίδια ημέρα επαναλειτουργούν οι υπηρεσίες ευεξίας με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής αλλά και τα catering– χώροι δεξιώσεων σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της εστίασης

7 Ιουνίου

Οίκοι Ανοχής σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο του 2020

Εστίαση σε εσωτερικούς χώρους με κάλυψη του 70% της δυναμικότητας

Λούνα παρκ-εμποροπανηγύρεις με τα μέτρα ου υπαίθριου εμπορίου

Παιδότοποι με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο

1η Σεπτεμβρίου

Εμπορικές Εκθέσεις / Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο