Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή «πολιτικοΛΟΓΟΣ», που παρουσιάζει o Θωμάς Μαρκόπουλος στo okwebradio και συζήτησαν για την προστασία των παιδιών, απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Βουλευτής μίλησε για την ενασχόληση της με την καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης και τόνισε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά, ώστε να σπάσουν τη σιωπή τους και να απεγκλωβιστούν από τον εφιάλτη που ζουν. Επιπλέον, ανέφερε ότι η ενημέρωση ξεκινά, από την ηλικία των 4 ετών με τον «Κανόνα του Εσώρουχου», ώστε να προσδιοριστεί το «κακό άγγιγμα». 

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει οι γονείς να ζητούν από τα παιδιά, να τους ενημερώνουν από ποιον λαμβάνουν δώρα τακτικά, με ποια άτομα κρατούν μυστικά και εάν κάποιος προσπαθεί να τα απομονώσει.

Κλείνοντας, ανέφερε τις συμμαχίες που έχει στον αγώνα ενάντια στη παιδική σεξουαλική κακοποίηση, όπως τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο οποίος ανακοίνωσε πρόσφατα στη Βουλή θεσμικές αλλαγές στον τομέα της πρόληψης της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που προάγει σημαντικό έργο στην αντιμετώπιση των περιστατικών, μέσα από τα τμήματα Ανηλίκων. Επίσης, δήλωσε ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με δέκα Υπουργεία που στις αρμοδιότητές τους έχουν την προστασία του παιδιού, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες θεσμικές αλλαγές, για την αποτελεσματική προστασία των παιδιών.