Ανενεργό παραμένει το εμβολιαστικό κέντρο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, ενώ σημαντικά είναι και τα προβλήματα με την αύξηση του ιικού φορτίου στις σχολικές μονάδες.
«Ενώ είναι έτοιμο το εμβολιαστικό κέντρο που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας, με όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και με το πλάνο που αναφέρει ότι στην τρίτη φάση θα μπει στη μάχη των εμβολιασμών, μέχρι σήμερα παραμένει ανενεργό. Όποιος από τους ηλικιωμένους – και είναι πολλοί – επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο θα πρέπει να μετακινηθεί ακόμη και σε απόσταση δύο ωρών από τον τόπο διαμονής τους, είτε στα Μουδανιά, είτε στον Πολύγυρο, είτε στο Παλαιοχώρι και την Αγία Παρασκευή προκειμένου να κάνει το εμβόλιο. Πολλοί δεν διαθέτουν αυτοκίνητο, για πολλές από τις τοποθεσίες που υπάρχει εμβολιαστικό κέντρο δεν υπάρχει συγκοινωνία, οπότε κάποιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν και μένουν ανεμβολίαστοι» τονίζει στο GRTimes η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.
Η κ. Χαλκιά τονίζει ότι οι αρμόδιοι φορείς είναι ενήμεροι.
«Παρά το γεγονός πως είμαστε ένας τουριστικός δήμος και θα έπρεπε να έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό κατοίκων, εν τούτοις κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Είμαστε από τους δήμους με τους λιγότερους εμβολιασμένους, καθώς δεν υπάρχει ανάλογο κέντρο για πληθυσμό που πλησιάζει τους 20.000 κατοίκους. Έχω κάνει δεκάδες εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς, όπως και ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας, προκειμένου να μάθουμε γιατί δεν λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο, αλλά απάντηση ακόμη δεν έχουμε πάρει» είπε.
Έγγραφες εκκλήσεις για να κλείσουν τα σχολεία
Την ίδια στιγμή η κατάσταση σ’ ότι αφορά το ιικό φορτίο στην ήδη κόκκινη περιοχή της Κασσάνδρας δείχνει να γίνεται ακόμη δυσκολότερη μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα.
Όπως αναφέρει η δήμαρχος Κασσάνδρας «η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, το ιικό φορτίο είναι ιδιαίτερα αυξημένο και ειδικά στα σχολεία του δήμου μας. Αυτή τη στιγμή είναι κλειστά δύο σχολεία της Καλλιθέας, ένα δημοτικό στη Φούρκα, δύο νηπιαγωγεία στη Κασσάνδρα, ενώ κρούσματα και κλειστά τμήματα υπάρχουν σε όλα σχολικά συγκροτήματα. Έχω ζητήσει δύο φορές με επίσημα έγγραφα προς τους αρμόδιους φορείς, να κλείσουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στο δήμο μας, αλλά μας αντιμετωπίζουν σαν να μην υπάρχουμε. Δεν μας έχουν απαντήσει ούτε θετικά ούτε αρνητικά».
Και συμπληρώνει: «Δεν είμαι γιατρός, δεν μπορώ να πάρω εγώ τις αποφάσεις που αφορούν τον υγειονομικό κλάδο, αλλά υπάρχει κόσμος που δεν έχει κάνει τεστ και πηγαίνει στη δουλειά του για να μη χάσει το μεροκάματο. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να έχουμε ανάλογη αντιμετώπιση με ότι συμβαίνει σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Όμως, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Προσπαθώ να το εξηγήσω και δεν μπορώ. Μέσω του δικού σας μέσου λοιπόν κάνω έκκληση και παρακαλώ να μας ακούσουν όσοι πρέπει».