Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η κινητοποίηση σωματείων και φορέων στον πεζόδρομο της Ερμού στο κέντρο της Αθήνας κατά της απόφασης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας.

Μάλιστα μικρής έκτασης ένταση σημειώθηκε όταν διαδηλωτές απαίτησαν από τον ιδιοκτήτη ενός από τα λιγοστά ανοιχτά καταστήματα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας να κατεβάσει ρολά. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, αυτή την ώρα οι πελάτες αποχωρούν και το κατάστημα θα κλείσει για το υπόλοιπο της ημέρας.

Η σημερινή πρεμιέρα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές ξεκίνησε με αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) είχε προαναγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού ενώ είχε ζητήσει από τους επιχειρηματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αυτή την Κυριακή, η ΓΣΕΒΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι από αύριο Δευτέρα, 14 Ιουλίου, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου ενώ την επόμενη Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά με βάση τη νομοθεσία που προβλέπει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επτά φορές τον χρόνο.