Δεύτερη ημέρα καταγραφής ζημιών είναι η σημερινή στις περιοχές, που επλήγησαν από το ακραίο καιρικό φαινόμενο της 12ης Ιανουαρίου, και την ίδια ώρα, στους ποταμούς Έβρο και Άρδα οι στάθμες ανεβαίνουν ώρα με την ώρα, αναφέρει η ΕΡΤ.
Από το πρωί, η στάθμη στον σταθμό μέτρησης του Πυθίου είναι στα 5,80 μ. με όριο επιφυλακής τα 5,70 και δεν αποκλείεται στη διάρκεια της ημέρας να αποφασιστεί τεχνητή εκτόνωση.
Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα και τις ζημιές, που διαπιστώνονται δύο 24ωρα μετά τις πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν σε όλο τον Έβρο την περασμένη Τρίτη, είναι εκτεταμένα σε οικισμούς του δυτικού τμήματος του Δήμου Διδυμοτείχου, με τη δημοτική αρχή να υποβάλει αίτημα να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το ίδιο αίτημα έχει υποβληθεί και από τον δήμο Σουφλίου, για συγκεκριμένες κοινότητες του ορεινού όγκου, αφού ορισμένες από αυτές που επλήγησαν την Τρίτη, βρίσκονταν ήδη σε αυτό το καθεστώς, από τον Απρίλιο του 2020, που και πάλι είχαν σημειωθεί ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η χθεσινή, πρώτη αποτίμηση των ζημιών σε υποδομές των δύο Δήμων ήταν αποκαρδιωτική, τόσο στο οδικό δίκτυο όσο και σε γέφυρες, σπίτια, μαντριά και αγροτικές αποθήκες, ενώ σε 65.000 στρέμματα υπολογίζονται από τον ΕΛΓΑ οι καλλιεργημένες και καλλιεργήσιμες εκτάσεις που έχουν πλημμυρίσει.
Εκτεταμένες είναι οι ζημιές και σε υποδομές οικισμών της Τραϊανούπολης και των Φερών του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ σοβαρά προβλήματα διαπιστώνει η Επιχείρηση Ύδρευσης του δήμου σε πολλά σημεία του δικτύου, σε όλες σχεδόν τις κοινότητες.
Πιο περιορισμένες ήταν οι ζημιές στον δήμο Ορεστιάδας, όπου επίσης οι πλημμύρες προκάλεσαν προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης, που αντιμετώπισε η ΔΕΥΑΟ.