Νέα ένταση επικράτησε την Πέμπτη έξω από το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», όταν εργολάβοι και ένα συνεργείο καθαρισμού, συνοδεία αστυνομικών, έκοψαν την αλυσίδα της πόρτας και εισήλθαν στον χώρο του πρώην Λοιμωδών, με στόχο το ξεκίνημα εργασιών για την εγκατάσταση στην περιοχή κέντρου κράτησης μεταναστών. Την ίδια ώρα, αυτοψία στον χώρο πραγματοποιούσε και κλιμάκιο της Πολεοδομίας.

Όπως μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών», μόλις οι κάτοικοι τους αντιλήφθηκαν, θεσμικοί φορείς του δήμου Αγίας Βαρβάρας και άτομα που αντιτάσσονται στα κέντρα κράτησης μεταναστών αντέδρασαν έντονα, με αποτέλεσμα να διακοπούν οι εργασίες.

«Έχουμε ακούσει τα πάντα. Παλιότερα μιλούσαν για κέντρο για κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά. Εδώ και 7 χρόνια ζητάμε να γίνει στον χώρο γηροκομείο, οι δημότες μας ζητούν δομές υγείας, είναι απαράδεκτο να κλείνουν ένα νοσοκομείο και να φτιάχνουν μια νέα Αμυγδαλέζα», δήλωσε στην εφημερίδα ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιάννης Καπλάνης, προσθέτοντας πως ο υπουργός Υγείας προσωπικά είχε υποσχεθεί πως θα εξετάσει το θέμα, ενώ ο πρώην πλέον υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας, αρνήθηκε κατ’ εξακολούθηση να μας συναντήσει».