Εννέα χρόνια μετά την τραγωδία στον χείμαρρο Διακονιάρη, όταν τα ορμητικά νερά παρέσυραν στον θάνατο τον 53χρονο Αλέξη Αντωνόπουλο και τον 9χρονο γιο του Γιάννη, ήρθε η ώρα της δικαίωσης.

Το Τριμελές Πρωτοδικείο Πατρών έκρινε ότι για τον θάνατο του πατέρα και γιου φέρνει την πλήρη ευθύνη το ελληνικό δημόσιο και ο Δήμος Πατρέων οι οποίοι δεν είχαν λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών με αποτέλεσμα να θυσιαστούν άδικα δύο ζωές.

Η οικογένεια των θυμάτων είχε καταθέσει αγωγή σε βάρος του Δημοσίου και του Δήμου η οποία εκδικάστηκε στις 19 Μαϊου 2008 και προ ημερών εκδόθηκε η απόφαση βάση της οποίας το Ελληνικό Δημόσιο καλείται να αποζημιώσει την οικογένεια με 460.000 ευρώ.

Ειδικότερα για την χήρα του Αλέξη Αντωνόπουλου επιδικάστηκε το ποσό των 250.000 ευρώ για αποζημίωση για τον χαμό του συζύγου και γιου της, στον γιο του θύματος από τον προηγούμενο γάμο του 110.000 ευρώ για τον θάνατο του πατέρα και του αδελφού του, στην μητέρα του 53χρονου και γιαγιά του 9χρονου το ποσό των 60.000 ευρώ και στα δύο αδέλφια και θείους των θυμάτων το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ στον καθένα.

Το Δεκέμβριο του 2001 το περιστατικό είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα καθώς πατέρας και γιος είχαν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου και είχαν βρει τραγικό θάνατο.

Πηγή: www.dete.gr